Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Su isyanı! Kurye hamal mıdır?

Bir e-ticaret sitesinin motorlu kuryesi, su siparişi veren müşteriye isyanını sosyal medyada paylaştı:
"Bu müşterileri de anlamıyorum. Her siparişinde su istemek! İnsafsızlık. Ya hiç demiyor musunuz; bunları bir insan getirecek. Dördüncü, beşinci kata nasıl taşısın?
Bazı sitelere motor girmiyor! Her siparişte su! Rezillik! Müşteri bir paketten fazlasını sipariş vermesin."
Videoda yanlış görmediysem; 1,5 litrelik altılı iki paket su var.
Evet, taşıması zor! Sürekli su siparişi alıyorsa daha da zor!
Bazıları taşımamak için birkaç küçük ürünle birlikte sürekli litrelerce su siparişinde bulunuyor.
Birisi yazmış; 10 adet 10 kiloluk kedi kumunu beş kat merdivenden çıkartanlar bile varmış.
Ama müşteri de haklı alışveriş uygulamasında su satışı varsa, isterse 100 tane su, beş kiloluk şeker, un vs. sipariş edebilir.
Tabii bunun karşılığında güzel bir bahşiş verirse, kuryenin de gönlünü alır.



UCUZA GETİRMEK...
Ne yazık ki, bahşiş vermeden, kuryelere hamallık yaptıranlar da var. Bazıları insan emeğini en ucuza getirmeyi seviyor!
Kuryenin haksız olduğu nokta ise bir işe girerken dezavantajlarını hesaba katmaması.
Bazıları da sadece bir kahve, yarım ekmek döner gibi taşıması kolay siparişler veriyor. O zaman kuryelik güzel ama su taşımaya gelince yapılmaz bu iş!
Aslında kurye işverenine isyan etmeli. Bir kuryeye taşıyamayacağından fazla ürün taşıtmayacak sistem oluşturmalı. İki kurye birden yola çıkartmalı ya da ağırlığı fazla ürünler için limit koymalı.

***


DÜNYA HUZUREVİ OLACAK
Resmi verilere göre Japonya'da yaşlı olarak kabul edilen 65 yaş ve üzerindekilerin oranı da yüzde 29,1'e çıkarak rekor kırdı.
125 milyon nüfuslu Japonya'da her 10 kişiden biri 80 yaş ve üzerinde. Japonya'yı, nüfusunun yüzde 24,5'i yaşlı olan İtalya ve yüzde 23,6 ile Finlandiya takip ediyor. Yaşam sürelerinin uzamasıyla bağlantılı olarak yaşlı nüfusun artması özellikle gelişmiş ülkelerde sorun teşkil etmeye başladı.



Örneğin Japonya'da 2040 yılına kadar 65 yaş ve üzerindekilerin oranının yüzde 34,8'e yükselmesi bekleniyor. Çocukları ve ergenleri de hesaba katarsak ülkenin yarısı çalışmayacak demektir.
Bu yükü Japonya gibi güçlü ülkeler belli bir süre taşıyabilir! Öte yandan kansere çare bulunması gibi tıptaki yeni gelişmeler yaşam süresini sürekli artıracak.
Doğum oranları düşerken, yaşlı nüfusun artmasına İklim Krizi, kuraklık, kıtlık, susuzluk doğal kaynakların orantısız kullanımı vs. eklenince gelecekte büyük göç dalgaları ve savaşların artması da olası! Çocuklarımızı, torunlarımızı daha zor bir dünya bekliyor.

***


ASLANTUĞ'UN BEKAR HAYATI
27 yıllık eşi Arzum Onan'dan tek celsede boşanan Mehmet Aslantuğ, yeni 'tek kişilik' hayatını Instagram'dan paylaştı.
Kendisine kahvaltı hazırlayan, gömleğine düğme diken, ütü yapan Aslantuğ, çok geçmeden Sezen Aksu'nun 'Vazgeçtim' şarkısı ile paylaştığı videoyu yayından kaldırdı. "Vazgeçtim, gözlerinden / Vazgeçtim, sözlerinden... / Ah bu koku / Bu ten bu dokunuş / Ah bu delilik sarsar bedenimi/ Yok olmak, zamanıdır şimdi..." 'Gülümse' albümünün en damardan şarkılarından biridir 'Vazgeçtim'.
Herkese farklı anlamlar içerecek bir şarkı bu aslında.



Usta aktör, vazgeçmekten başka seçenek olmadığını mı yoksa pişmanlığını mı paylaşmak istedi acaba? Hep örnek çift olarak gösterilen, son dönemde ha ayrıldı ha ayrılacak diye haberleri yapılan ünlü çift sonunda boşandı.
Şimdi ikisi de hayatlarına yeni bir sayfa açmaya çalışıyor.
Bu paylaşımda Aslantuğ'un sahanda yumurta ve ütü yapabildiğini, düğmesini dikebildiğini öğrenmiş olduk. Bunlar aslında bekârlığın kolay tarafları.
Asıl zor olan 27 yıllık bir evliliğin üstüne yeni bir sayfa açmak, tekrar birini sevebilmek ya da sevememek! Ya da geçmişle kıyas yapmak vs. zor bir süreç.
Umarım bu ayrılık ikisine de iyi gelir ve hep dost kalırlar.
Aslantuğ'a naçizane bir önerim olacak; eğer bu tarz paylaşımlar yapmaya devam edecekse sonradan silmese daha iyi olur. Instagram'a, Twitter'a düşen paylaşımlar ışık hızıyla yayılıyor ve anında habere dönüşüyor. Silince haberleri de silmiş olmuyorsunuz!

***


PARAYI VEREN...
Aşağıdaki tablo Şampiyonlar Ligi'ne katılan takımların kadro değerleri. Takımların gruplara katıldıkları torba sıralamasında bazı farklar olsa da aşağı yukarı aynı.



İşte futbol endüstrisinin en net özeti budur. Eskiden kadro değeri düşük olan takımlar doğru yönetim ve ekip ruhuyla zengin kulüpleri geçebiliyordu. Şans faktörü bile belirleyici olabiliyordu. Bu ihtimaller her geçen yıl daha da azalıyor! Bir ara zengin kulüpler UEFA'dan bağımsız Avrupa Süper Lig'i kurmak için başkaldırmıştı. UEFA o isyanı, zengin kulüplere daha çok taviz verip bastırdı ve Şampiyonlar Ligi'ni bir anlamda Avrupa Süper Ligi'ne çevirdi. Aslında İngiltere, İspanya, İtalya ve Almanya'dan dörder takımın katılması dengeyi bozuyor. Bu ülkelerden üçer takım katılsa Şampiyonlar Ligi'ne takım gönderen ülke sayısı artacak ve futbol heyecanı daha geniş kitlelere ulaşacak. Şu anki mevcut sistemin özeti; parayı veren düdüğü çalar!

***


DAHA HIZLI FLÖRT!
iOS'a yeni gelen güncelleme için dağ fare doğurdu diyebiliriz. Günlük Tutma Uygulaması, müzik özelleştirmeleri, el feneri ayarı gibi fark yaratmayacak, önemsiz özellikler var. Zaten cep telefonlarında yenilik anlamında tıkanma noktasına gelindi. Bütün telefonlarda benzer özellikler var.
Farklı olanlar olsa da olur olmasa da olur cinsinden. Ancak İOS'un yeni güncellemesinde sosyal ortamlarda birbirini beğenen iki kişinin telefonlarını birbirine yaklaştırıp, iletişim bilgilerini birkaç saniye içinde alabilecek olmaları ilgi çekici. Telefon numarası ya da sosyal medya hesap bilgisini sözlü olarak dinlemeyip yazmaya, kaydetmeye gerek kalmayacak. Bu yenilik flört girişimlerinde daha hızlı ve pratik olmayı sağlayabilir. Ve birçok espriye ve kazaya da neden olabilir!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA