Türkiye'nin en iyi haber sitesi

ŞİRİN SEVER

Viskinin baş düşmanı

Jack Daniel's fabrikasını gezmeden, bu viskinin sırlarını öğrenmeden olmaz... Bu viskinin ham maddesi mısır, arpa ve çavdar. Bu malzemeler dev kazanlarda mayalanarak koyu boza kıvamına getiriliyor. Bu maya üzerlerinde küçük delikler olan borulardan meşe kömürlerinin arasına süzdürülüyor... 10 gün boyunca damla damla sızan alkol hem kokusundan hem de maya ve tahıl lezzetinden arınıyor. Bu süreç sonrasında elde edilen sıvı, su ile karıştırılarak alkol derecesi düşürülüyor. İşte asıl sır geliyor; Jack Daniel's Whiskey'lerde ilk günden beri, tesislerin kurulduğu dağın dibindeki mağaradan çıkarılan, demir oranı sıfır su kullanılıyor. Meğer demir, viskinin düşmanı olurmuş. Ve son aşama: Bu viski karışımı, iç yüzeyleri özenle yakılmış özel meşe fıçılara konuyor. Viski rengini, aromasını tam dört yıl mahzendeki bu meşe fıçılarda beklerken alıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.