Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TUBA KALÇIK İLE GÜNDEME DAİR TUBA KALÇIK

Nafaka gelir kapısı haline gelmemeli

İş ve sanat dünyasından bu sene birçok boşanma davası haberi okuduk. Dava sürecinde en dikkat çeken ve genelde haber konusu olan durum ise talep edilen tazminatlar oluyor. Rekor tazminat talebi diye haberleşen bu davalarda -burada kadın ya da erkek diye ayırmadan söylüyorumöyle rakamlar görüyoruz ki "Bu kadar da olmaz" demeden kendini alamıyor insan.



Bu tazminatları alabilmek adına savaş baltalarını çekenleri de görüyoruz, karşı tarafı itibarsızlaştırmak için konuşanları da. Evlilik kurumunu zenginleşme aracı olarak gören taraflar ellerinden geleni ardına koymuyor desek yeridir. Nafaka talepleri de aynı şekilde... Boşandığı kişiyi adeta gelir kapısı görmek, onun sonraki yaşamına da ipotek koymak anlamına geliyor. Temel amacı boşanma sonrası eş ve çocukların mağdur edilmemesi için belirlenen nafakalar, zaman zaman karşı tarafı mağdur ediyor maalesef. Okuyuculardan gelen mesajlardan da biliyorum, süresiz nafaka ciddi mağduriyetler oluşturuyor. Hatta bu mağduriyetler öyle bir boyuta geldi ki, yeni yasal düzenleme için çalışmalar yapılıyor. Umarım bu konuda en kısa sürede gerekli düzenlemeler yapılır, yoksa bu mağduriyetlerin sonu gelmeyecek gibi görünüyor.



'BİR SİYASETÇİNİN TÜRKÜ
SÖYLEMESİ ÇOK GÜZEL'
Erzincan'da Murat Dalkılıç konseri öncesi seyirciler büyük bir sürpriz ile karşılaştı. AK Parti Genel Başkan vekili Binali Yıldırım konser öncesi sahneye çıkıp türkü söyledi. Bu anlar sosyal medyada da gündem oldu. Ben de bunu konuşmak için Murat Dalkılıç'ı aradım.



"Çok renkli görüntüler ortaya çıkmış" diyen Dalkılıç, sözlerine şöyle devam etti: "O gün Erzincanfest 2022 kapsamında konserim vardı ama konsere geç kaldım. Bundan dolayı da sayın Binali Yıldırım sahneye çıkmış. Ben sahneye çıkıp, seyirci ile türkü söylediğini medyada çıkan haberlerle öğrendim. Konser sırasında benden önce sahneye çıktığını bilmiyordum. Bir siyasetçinin böyle esprili konuşmalar yapması ve türkü söylemesi çok güzel. Konserimde böyle renkli görüntüler yaşandığı için de mutlu oldum."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA