Genel olarak beslenmede dikkat edilmesi gerekenler:
* Tam buğday veya çavdar ekmeği tercih edilmeli.
* Beyaz et; yağlı kırmızı et veya yumurta sarısı yerine tüketilmeli.
* İyi yağlar; zeytinyağı gibi işlem görmemiş yağlardır. Kötü yağlar; hayvansal yağlar, margarin ve işlem görmüş bitki yağlarıdır. Zeytinyağı tüketimi ön planda olmalı.
* En iyi alkollü içki seçeneği kırmızı şaraptır.
* Hücrelerin, serbest radikallerin zararlı etkilerinden korunması için her gün 5-6 porsiyon sebze ve meyve tüketilmeli. Sebzeleri mümkün olduğunca çiğ veya az pişmiş olarak tüketmek gerekir.
* Yağsız süt ürünleri; protein ve kalsiyumdan zengin, doymuş yağdan fakir besinlerdir ve tercih edilmelidir.