Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ESRA TÜZÜN

Kalbini sevenler sofrada zeytinyağına yer açsın

Genel olarak beslenmede dikkat edilmesi gerekenler:

* Tam buğday veya çavdar ekmeği tercih edilmeli.

* Beyaz et; yağlı kırmızı et veya yumurta sarısı yerine tüketilmeli.

* İyi yağlar; zeytinyağı gibi işlem görmemiş yağlardır. Kötü yağlar; hayvansal yağlar, margarin ve işlem görmüş bitki yağlarıdır. Zeytinyağı tüketimi ön planda olmalı.

* En iyi alkollü içki seçeneği kırmızı şaraptır.

* Hücrelerin, serbest radikallerin zararlı etkilerinden korunması için her gün 5-6 porsiyon sebze ve meyve tüketilmeli. Sebzeleri mümkün olduğunca çiğ veya az pişmiş olarak tüketmek gerekir.

* Yağsız süt ürünleri; protein ve kalsiyumdan zengin, doymuş yağdan fakir besinlerdir ve tercih edilmelidir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA