* İftarda ilk olarak su içilmelidir. Su çok soğuk ya da çok sıcak olmamalıdır. Uzun süre aç kalan mide ve sindirim sistemi üzerinde yük oluşturacak herhangi bir besin ve sıvı içecekten mutlaka uzak durulmalıdır.
* Yemeğe ne çok sıcak, ne de çok soğuk olmayan hafif bir çorbayla başlanmalıdır. Bağırsak problemi olanlar, çorbalarına kepek ilavesi yapabilecekleri gibi kepekli ekmek de tercih edebilirler.
* Mutlaka bir çeşit sebze olmalıdır. Bu; sebze yemeği olabileceği gibi, salata da olabilir.
* Yoğurt protein ihtiyacının karşılanmasında önem taşımaktadır. Uzun süreli açlıklarda vücuttaki riboflavin düzeyi düşer ve ağız aftları oluşabilir. Yoğurdun içerdiği riboflavin, bu durumun önüne geçebilir.
* Tatlı olarak sütlü tatlılar tercih edilmelidir. Şerbetli, ağır tatlılar kişilerde yüksek şekere neden olabilir. Bu da; kişinin titreme, terleme ya da koma gibi bazı rahatsızlıklar yaşamasına neden olabilir.
* Meyve antioksidan içeriği ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirmesi nedeniyle, bu dönemde mutlaka 3-4 porsiyon şeklinde tüketilmelidir.