Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ESRA TÜZÜN

Geceye soğuk duş ile başlayın!

Cilt hastalıkları uzmanı Dr. Melisa Eczacıbaşı'nın, sizin için özel olan günlerde 'gecenin yıldızı' olmanız için önerileri var:

* Son gün sakın fazla koşuşturmayın, gece geç yatmayın.

* Ama birkaç saniye de olsa vücudunuza ve yüzünüze soğuk duş tutun. Bu küçük ayrıntı cildinizi inanamayacağınız kadar canlandırır!

* Yüzün gergin görünmesi için en garantili saç modeli, yukarıda toplamaktır.

* Tırnaklarınızın şekli düzensiz ise ya da manikürünüz hafifçe bozulduysa, sedefli bir oje sürün. Çünkü pırıltısı sorunları gizler.

* Gözlerinizin altında morluk veya torbalanma varsa; iki poşet yeşil çayı sıcak suda ıslatın veya bir patatesten iki halka kesip, gözlerinizin üzerine koyun. Tatlı hayaller kurun.

* Makyaja başlarken, öncelikle bir seçim yapın. Gözlerinizi mi, yoksa dudaklarınızı mı vurgulamak istediğinize karar verin. Hiç kuşkusuz yüzünüzün en güzel kısmıdır ön plana çıkan

* Kirpiklerinizi kıvırmadan önce, kıvırma aletini saç kurutma makinesi ile ısıtın. Ama yanma derecesinde değil.

* Yüzünüzde fondöten kullanmak istemiyorsanız, en azından göz çevresine sürün. Bu ön hazırlık göz makyajınızın bozulmasını önler.

* Yüzünüzdeki koyu renkli lekeleri kamufle etmek için fondötene biraz sarı far ekleyin ve lekelerin üzerine sürün. Sonra hafifçe pudra sürün ve normal makyajınızı yapın.

* Allık rengini seçmek genellikle çok zordur. Oysa bunun cevabı yüzünüzde gizlidir. Alt dudağınızı açıp içine baktığınız zaman ihtiyacınız olan rengi bulmuş olacaksınız.

* Ruj sürmeden önce dişlerinize hafifçe vazelin sürün. Bu sayede dudaklarınıza sürdüğünüz ruj dişlerinize bulaşmaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA