Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZGE'NİN NOT DEFTERİ ÖZGE ULUSOY

Balmain ordusu görev başında

Son iki yıldır moda dünyasında Balmain rüzgarı esiyor. Olivier Rousteing, yaratıcı yeteneğe sahip bir promosyon dehası. Dünya jet-setinden arkadaşları ile kendisinin ve markanın ismini tanıtmasının dışında; moda şovlarıyla ve birbirinden harika tasarımlarıyla da karşımızda.

VERSACE'NİN RAKİBİ
Moda dünyasının gösteriş ve şaşaa dolu tarafının en büyük temsilcisi olan Versace'nin artık en büyük rakibi oldu Rousteing'li Balmain. Çok yakın arkadaşı Kendall Jenner'ın eniştesi Kanye West'in 'All of the Lights', 'Lost in the World' ve 'Love Lockdown' gibi hitlerinin eşlik ettiği 2016-2017 kış koleksiyonunun adı Balmainarmy yani Balmain ordusu. Gerçekten de erkek mankenler; birbirinden gösterişli altın işlemeli kısa ceketleri, kadife siyah dar ya da bordo çizgili saten pantolonları, bellerine taktıkları sırma kuşaklarıyla imparator Napoleon'un askerleri kadar kendine güvenli ve aristokrat görünüyorlardı. Benim aklıma bir de 2009'da kaybettiğimiz Michael Jackson geldi. Onun giydiği ceketler de; şanına yakışır bir şekilde Jackson'ın pop müziğin kralı olduğunu ispatlardı. Balmain defilesinde dikkatimi çeken bir şey de; erkek mankenlerdeki değişimdi. Özellikle son bir yılda podyumda adeta Kendall ve Gigi'nin erkek versiyonu olan Lucky Blue Smith; son yılların en favori erkek mankeni Jon Kortajarena'dan adeta rol çaldı. Sosyal medyada kendisi gibi model ve ilginç isimlere sahip kız kardeşleri Daisy, Pyper, Starlie ile fenomen olan Lucky Blue, sinemanın asi gençlik kültü James Dean ile 90'ların sembollerinden Kurt Cobain'in melezi gibi. Lucky Blue Smith, 1990'larda Kate Moss'un yarattığı podyumlardaki değişimleri 2010'larda erkek mankenler açısından yapacağa benziyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA