Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZGE'NİN NOT DEFTERİ ÖZGE ULUSOY

Hindistan'a yolculuk

Londra'ya gitmişken moda haftasında dikkatimi çeken diğer koleksiyonlardan bahsetmeden olmaz. Göğsümüzü kabartan diğer iki Türk modacı Bora Aksu ve Erdem Moralıoğlu, yine harika iki koleksiyon ile karşımıza çıktı. Erdem Moralıoğlu artık imzası olan canlı baskılarla süslenen detaylı ince işçiliği ile yine çok zarif bir koleksiyona imza attı. 1930'lu yılların; çağı için iddialı, erkeksi ve modern zarafetini günümüze uyarlayan Erdem'in; saten ve dantel yakalar, şifon ve transparan kollar ile süslenen tasarımlarını taşıyan mankenleri, siyah- beyaz Hollywood filmlerinin yıldızlarını hatırlatıyordu.
Bora Aksu'da ise Balkanlar etkisi vardı. Aksu, şifon; boyundan bağlı gömlekler, uçuşan diz altı etekler, örgülü ya da toplu saçlar ile yarattığı romantik ve feminen çizgiyi etnik desenler ve işlemelerle zenginleştirmiş, adeta yöresel bir arka plan katmış tasarımlarına.
Londra Moda Haftası'nda koleksiyonlarını sergileyen Türk tasarımcıların yanı sıra uzun bir süredir bayıldığım bir markadan da söz etmek istiyorum. Ashish London son birkaç yıldır tasarımlarına bayıldığım bir modaevi. Delhi doğumlu Ashish Gupta; simler, pullar, parlak renkler, tüyler ile tasarladığı gündüz ve gece kıyafetleri ile bizi günümüzün modern Londra'sından ana vatanı Hindistan'a yolculuğa çıkartıyor. Bu seneki defilesinde kullandığı afro perukların göz alıcı güzelliği ise paha biçilemez.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA