Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZGE'NİN NOT DEFTERİ ÖZGE ULUSOY

Güzellik anlayışı değişiyor

Geçtiğimiz salının Dünya Kadınlar Günü olması dolayısıyla moda dünyasındaki değişim üzerine düşündüm.
1990'lardan başlayarak moda dünyasını kasıp kavuran sıfır beden model anlayışının, yıllardır eleştirilen ama bir o kadar da desteklenen görüntüsünün gözden kaybolduğunu görüyorum.
Elbette aslında 'elbise askısı' olarak tanımlanan modellikte belli bir boy ve kilo standartı olacak fakat sağlıklı olmanın iyi beslenme ve spordan geçtiği anlaşılmış durumda.
Kıvrımlara sahip olması şart olan Victoria's Secret modellerinin, aynı zamanda moda haftalarının podyumlarını da şenlendirdiği son yıllarda; güzellik anlayışı da değişti.
Öte yandan Balmain'in harika çocuğu Rousteing'in geldiği pozisyonu iyi kullanması da akıllıca görünüyor.
Moda dünyasında sadece kilo değil; yaş ve etnik kimliği de sorgulayan Rousteing'in, son Balmain kampanyasında 45 yaşın üstündeki eski top modelleri kullanması da bunun göstergesi.
Hâlâ isimleri efsane olan Naomi Campbell, Cindy Crawford, Claudia Schiffer'la kampanya yapmak ilgi çekti ama aynı zamanda güzelliğin gençlik, incelikle sınırlanamayacağını da dünyanın gözüne soktu. Aslında Kate Moss'un hâlâ bir marka olması da bunun en güzel kanıtı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA