Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZGE'NİN NOT DEFTERİ ÖZGE ULUSOY

Giyim tarzınızla daha genç görünmeniz mümkün

Herkesin içinde bir uhdedir; 'Ah şimdiki aklımla şu yaşıma dönebilsem' deriz. Zamanda yolculuk şu anki teknoloji ile yapılamıyor ama imkansız değil. İkinci sezonu yeni biten 'Younger' adlı dizinin kahramanı 'Liza Miller' ise bunu kendi imkanları sayesinde gerçekleştiriyor. İlk iki sezonunu yaklaşık üç günde izleyiverdiğim bu diziyi, sakın bir bilim kurgu sanmayın. Kahramanımız 40 yaşında, eşinden yeni boşanmış bir kadın ve başka bir şehirde üniversitede okuyan genç bir kızın da annesi.

ÇILGIN KOMBİNASYONLAR
Eski eşinin kumar borçları yüzünden oturdukları evi dahi kaybeden 'Liza', üniversiteden beri arzuladığı yayıncılık alanında çalışmaya karar verir. Ancak iş hayatına en aşağıdan başlamak, 40 yaşındaki bir kadın için neredeyse imkansızdır. Bu nedenle yeni tanıştığı ve kendisini 26 yaşında sanan 'Josh', ona yeni bir fikir verir. Hayata 26 yaşındaymışçasına devam edecektir. Bu 'küçük' sırrı başına oldukça komik işler açar. Yayınlandıkları dönem hepimizi ekran başına kitleyen 'Beverly Hills 90210', 'Melrose Place' ve 'Sex& the City' dizilerinin yapımcısı Darren Starr'ın yeni dizisi olan 'Younger'ın, hayal ettiğini gerçekleştirecek cesareti bulan kahramanı 'Liza'nın işi tahmin edersiniz ki çok zor. Doğa size ne kadar torpil geçse, ne kadar ince bir figüre sahip olsanız, hatta yüzünüzde hiç kırışıklık olmasa da; yılların yaşanmışlığını yüzün ifadesinden silmeniz neredeyse imkansız. Biz de diziyi izlerken Sutton Foster'ın canlandırdığı, 40 yaşında ama yaşından biraz daha genç gösteren bir kadın görüyoruz. Kahramanımızın 26 yaşında görünmemesi, dizinin aslında en heyecan verici unsuru. Dinamik hareketleri ile genç görünümünü destekleyen kahramanımızı, herkesin söylediği yaşta sanması ile biz de kendimizi bu yalana alıştırıyoruz. Dizinin en hoş tarafı da bu aslında; 'Liza'nın gerçek yaşının her an su yüzüne çıkmasını bekliyor ve karşısına çıkan her olayın heyecanını daha çok yaşıyoruz. Giyim tarzımızın yaşımızı etkilediğini hepimiz biliyoruz. 'Sex & the City' sayesinde dünyaca üne sahip olan Patricia Field; 'Younger'da, 'Liza'nın kıyafetlerini tüm genç kızlar gibi çılgın kombinasyonlara yönelerek daha çekici ve daha 20'li yaşlara ait yaptığını söylüyor. Postallar ile kombine edilmiş taşlı, pullu mini etekler, klasik ceketlerin içine giyilen basic tişörtler; hızlı geçirilmiş bir gecenin sonunda sabah işe geç kalmamak için eline geçirdiğini giymiş bir genç kızın stilini yansıtıyor.

DİNAMİK GİYİM TARZI
Oysa Field, 'Liza'nın kariyer odaklı ve gerçekten 20'li yaşlardaki iş arkadaşı 'Kelsey'yi (Hillary Duff) ise oldukça büyük biri gibi giydirmeyi tercih ediyor. Mini etekler, stilettolar, ince naylon çoraplar ve gömleklerle olgun ve çok daha profesyonel görünmeye çalışan 'Kelsey'in bu çabası, karakterler arasındaki zıtlığı bize çok daha keskin bir şekilde veriyor. Kararında, hatta az makyajın, doğal saç renginden fazla uzaklaşmamanın, yeniliğe açık ve dinamik bir giyim tarzının ama en önemlisi hayata neşe ile gülümseyerek bakmanın ne kadar genç gösterdiğini bana kanıtlayan bir annem ve ablam var benim. O nedenle 'Younger' bana oldukça inandırıcı geldi.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA