Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞENAY YILMAZ

Ona ayakta kalma gücü verin

Ben kanser hastası bir anneyim, üç defa ameliyat oldum. Doktorlar artık umudun kalmadığını söylüyor. 13 yaşındaki kızıma bu durumu nasıl anlatmalıyım? M.N./Antalya

Gerçekten durumunuz üzücü. Biz anne-babalar için çocuğumuzun geleceği ve hayatı kadar önemli bir şey olduğunu sanmıyorum. Bir çocuk için de annenin yeri başkadır. Annenin ölümüyle yaşanan travmaların çok daha büyük olduğunu görüyoruz. Bu durumda esas olan çocuğunuzun sizi kaybedeceğini bilmesi değildir. Ona sizsiz ayakta kalma gücü verin. Özgüvenini destekleyin, ona belli konularda sorumluluk verin, babayla daha fazla yakınlaşmasını sağlayın.

***
Şişme havuzda su partileri yapın

İki yaşındaki oğlum yıkanmayı çok seviyordu Ancak son bir aydır saçına su bile değdirmiyor. Bir anda başlayan bu korkudan nasıl onu vazgeçirebilirm? N.Y./Erzurum

Belli ki çocuğunuz travmatik bir durum yaşamış! Yıkanırken anlık nefes kesilmeleri ciddi bir korkuya neden olmuş olabilir! Bu nedenle önce çocuğunuza 'format atın' yani bu konuyu unutturun.Yanında bu konuyu açmayın, ima bile etmeyin. 20 gün içinde, oyunlarla onu çaktırmadan banyoya sokmaya çalışın, gerekirse banyo alanını değiştirin. Bir şişme havuzda eğlenceli su partileri yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA