Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ZEYNEP TURAN'LA ASTROLOJİ ZEYNEP TURAN

Astroloji ile ilgili bilinmesi gerekenler

Yoruma dayalı olmayan, içinde bilimsel öngörüleri barındıran astroloji, fal değildir.
Gezegenlerin referansından yola çıkılarak yapılan cebirsel hesaplamalar ile öngörülerde bulunulur. Astroloji soyuttan değil somut bilgilerden beslenir.
Neden-sonuç ilişkisi mantıklı gerekçelerle sunulabilir. Astroloji; insanların, değiştirebilecekleri ara kaderleri üzerinde seçimler yapmasına yardımcı olur. Bir bireyin burcu; doğum anında, Güneş'in hangi burçta hareket ettiğine göre belirlenir. Güneş'in burç değiştirdiği gün dönümleri her yıl değişkenlik gösterebilir.
Bunun sebebi ise dünyanın her gün aynı hızda dönmemesidir.
Bu sebeple doğulan anda Güneş, 22 Mayıs'ta İkizler burcuna geçiyorsa o kişinin burcu İkizler'dir, 2018 yılında 21 Mayıs'ta Güneş'in İkizler burcuna geçmesi o kişinin burcunu Yengeç olarak değiştirmez.
Ancak natal haritasında hangi burcun baskın olduğunu öğrenmek istiyorsa kesinlikle doğum anındaki haritasını analiz ettirmelidir.
Yükselen burç yerine Ay burcunuzu öğrenip okursanız duygularınızı ve çevrenizdekileri nasıl gördüğünüzü daha iyi yorumlarsınız.
Tabii Ay burcunuzun fazını öğrenmek de önemli. Ay hangi burçta olursa olsun, mesela siz Dolunay'da dünyaya gelmişseniz sabırsız biri olabilirsiniz. Ayrıca kişiler 30 yaşından sonra yükseleninin etkilerine geçmezler ama 29–31 yaşları arasında Satürnyen etkiden geçerler.
Astroloji ile ilgili bir diğer yanlış ise 12 burca karşılık 12 tip insan olduğuna inanılması.
Kısacası astroloji parmak izi gibidir.
Bugünlerde astroloji rehberliğinden faydalanıyorsanız bu işi, ciddiye alan ve iyi bir mesai ayıranlardan okuyun derim.


ASTROGÜNDEM
Merkür-Jüpiter kavuşumu milli birlik ve anayurt kavramlarını öne çıkarıyor. Avrupa ülkelerinin sert ve aşırı söylemleri, hedef göstermeye kadar gidebilir. Gündemin yoğun olacağı bugün, siyasi karışıklıkların yanına ünlü isimlerin ani sağlık sorunları veya kaza haberleri damga vuracak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA