Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAİT GÜRSOY

Genç girişimciler projesi

İstanbul Bilgi Üniversitesi Kişisel Gelişim Kulübü'nce organize edilen Genç Girişimci Geliştirme Programı; Dünya Bankası'nın desteği ve Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi GeliştirmeDestekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) işbirliğiyle yürütülüyor. Program; genç girişimcilere, kuracakları işleri tasarlama, uygulama ve yönetme konusunda eğitim ve maddi destek vermeyi amaçlıyor.
Genç Girişimci Geliştirme Programı'na iş kurmak ya da aile işletmesini geliştirmek isteyen yüksek lisans öğrencileri katılabilecek. Programda, proje hazırlayıp yöneten, işletme yönetimini bilen, çevresini ve gelişmeleri gözlemleyen bireyler yetiştirilmesi hedefleniyor.
Üç aşamadan oluşan programın ilk aşamasında, özellikle üretim ve yazılım alanında proje üretenlerin saptanması ve bu kişilere girişimcilik eğitimi verilmesi planlanıyor. İkinci aşamada ise ilk aşamayı başarıyla tamamlayan genç girişimcilerin kendi işyerlerini kurmaları bekleniyor. Üçüncü aşamada da işlerini kuran, yapacakları işlerle ilgili iş planları ve yatırım projeleri hazırlayan katılımcılar KOSGEB'den 10 bin Euro mali destek alacaklar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA