Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAİT GÜRSOY

Özel okullara giriş sistemi değişti

Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçen yıl özel yabancı okullara tanıdığı merkezi sistemle sınav yapma hakkı, özel Türk okullarında oluşan tepki üzerine kaldırıldı. Özel okullarımız birçok sorunları olmasına rağmen eğitimimize hizmet vermeye çalışıyor. Bence özel Türk ve yabancı okullar arasında ayrım yapmamalıyız. Bildiğim kadarıyla, bu sınav yüzünden iki taraf arasında gereksiz yere olumsuzluklar yaşandı.
Özel Türk ve yabancı okulların, 2010- 2011 öğretim yılında hazırlık sınıflarına, hazırlık sınıfı olmayanların lise 1'inci sınıflara, ilköğretim 8'inci sınıf SBS sınavı sonuçlarına göre taban puan ilanı, ön kayıt ve kesin kayıt sistemiyle öğrenci alınacak. Bu puan oluşurken yılsonu başarı puanı dikkate alınmayacak. Özel okullar 9 kişilik bir komisyon oluşturdu. Bu komisyon 8. sınıf SBS sonuçlarına göre öğrenci almak isteyen okulların listesini oluşturarak, Milli Eğitim Bakanlığı'na sunacak ve sınavla ilgili kayıt-kabul esaslarını belirleyecek.
Bugüne kadar MEB'in aldığı birçok kararı destekledim. Ancak bu sınav kararına hiç katılmadım. Geç de olsa, MEB'in bu konuda doğru karar verdiğine inanıyorum. Adı Türk ya da yabancı olsun. Bu özel okullar eğitim dünyamızın önemli taşlarıdır. Onları kaybetmeyelim, kazanalım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA