Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAİT GÜRSOY

YÖK'te nöbet değişikliği

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 4 yılı sona eren Prof. Yusuf Ziya Özcan'ın yerine YÖK Başkanlığı'na İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü Prof. Gökhan Çetinsaya'yı atadı. Özcan'ın görev almasında etkili olan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, Çetinsaya'nın atanmasında da rol oynadığını düşünüyorum. Davutoğlu, Çetinsaya'nın rektörlüğünü yaptığı üniversiteyi kuran Bilim ve Sanat Vakfı'nın kurucularından. Bence, YÖK Başkanlığı için doğru kişi seçildi.

Başarılar Gökhan Çetinsaya
Çetinsaya, AÜ SBF'den 1985'te mezun oldu. SBF'de yüksek lisansını tamamlayan Çetinsaya, 1994'te University of Manchester Ortadoğu Araştırmaları Bölümü'nden doktora unvanını aldı. 2002-2008 arasında İTÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü'nde çalışan Çetinsaya, 2005'te profesör oldu.
Çetinsaya, 2000-2001'de Hacettepe İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeliği, 2002-2005 arasında İTÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Bölüm Başkanlığı, 2003-2005'te İTÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Yönetim Kurulu ve Fakülte Kurulu Üyeliği ve 2003-2005'te ise İTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde çeşitli anabilim dalı başkanlığı görevlerinde bulundu. Gökhan Çetinsaya, 2001'de University of London, School of Oriental and African Studies, 2004'te Free University of Berlin, Institute for Turcology ve 2007-2008'te Woodrow Wilson International Center for Scholars'ta misafir araştırmacı olarak çalıştı.
YÖK'ün yeni patronu, İstanbul Şehir Üniversitesi rektörüydü. Çetinsaya, 7 Temmuz 2010'da TV'deki eğitim programına konuk olmuştu. Üzerimdeki ilk izlenimi; ciddi, güvenilir ve iddialı olmasıydı. Rektör olarak, üniversite dünyasında şehre ait kampus düşünüyordu. Üniversite bünyesinde günümüzün şartlarına uygun isimde fakülteler açmıştı. Yurtdışı eğitimin öğrenciler için cazip olduğunu destekliyordu. Akademik kadronun önemini biliyordu. Araştırma ünivesitesi farkını da gençlere yaşatmayı düşünüyordu. Bence yeni dönemde YÖK, üniversiteler arasında koordinasyon sağlayan ve kalite standartları belirleyerek denetleyen bir kuruma dönüştürülecek. Yeni görevinizde başarılar Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya.

Teşekkürler Yusuf Ziya Özcan
YÖK'ün eski Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan döneminde YÖK, geçmişe göre daha ılımlı oldu. Mevzuattaki kısıtlamalar hariç, YÖK'ün gayet makul hareket ettiğini düşünüyorum. Her şeye rağmen Özcan, ilişkilerini insani bazda, mevzuatı da göz ardı etmemek şartıyla yürütmeye çalıştı. Yükseköğretim Kurulu, kanunların el verdiği ölçüde, üniversitelere daha fazla serbestlik, özerklik vermeye çalıştı. Özellikle baş örtüsü ve katsayı eşitliği konularında önemli adımlar attı. YÖK'e verdiğiniz hizmetler için, teşekkürler Prof. Dr. Özcan.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA