Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAİT GÜRSOY

127 yıllık eğitim çınarı Bahçeşehir'de

Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları'nın 127 yıllık köklü bir geçmişi var. Osmanlı İmparatorluğu'ndan, Türkiye Cumhuriyeti'ne uzanan döneme tanıklık etmiş. Kuruluşunun 49. yıldönümünde Mustafa Kemal Atatürk'ün onayı ile "Işık" adını almış. İlk kampusunu Nişantaşı'nda açan FMV Işık Okulları, Ayazağa Kampusu, Işık Üniversitesi Şile Kampusu ve Erenköy Kampusu gibi dev yatırımlarına da Bahçeşehir'deki "Ispartakule Kampusu"nu da eklemeye hazırlanıyor. Burada anaokulu, ilkokul ve ortaokul hizmet verecek.
21 bin metrekare kapalı alanda kurulu üç katlı okul binasında, konferans salonu, atölyeler, laboratuvarlar, kütüphane, yüzme havuzu, spor salonu ve yemekhane bulunuyor
Işık Okulları liselerinden mezun öğrencilerin tümü yurtiçi veya bir kısmı yurtdışı üniversitelerin lisans programlarına girebiliyor. Kaldı ki Işık Okulları, kendi ilköğretim okullarından mezun öğrencilerin yüzde 50'sini almayı hedefliyor. Kalan yüzde 50 civarında öğrenci ise istediği diğer bir okula kayıt yaptırıyor.
En dikkat çekici sonuç ise, SBS'den sonra başka okulları hedefleyen öğrencilerin çoğunun İngilizce dışında eğitim yapan okulları tercih etmesi. Öğrenci ve veliler burada öğretilen İngilizceyi yeterli buluyor ve gidecekleri okulda ikinci bir dil öğrenmeyi hedefliyor.
Velilerden öğrencilere, yöneticilerden çalışanlarına ve tüm tedarikçilerini de kapsayan detaylı bir öz değerlendirme çalışmasının ardından, FMV Işık Okulları, Uluslararası Okullar Birliği CIS'nin (Council of International Schools) denetimleri sonucu eğitim kalitesinin dünya standartlarında olması nedeniyle, dünyanın en saygın eğitim ödüllerinden CIS Akreditasyonu'na değer görüldü.
Işık Okulları'nda öğretmen başvurularını, bitirilen okullara, deneyim, hizmet içi eğitim vb. özelliklere göre değerlendiren özel bir bilgisayar programı var. Bu programın yaptığı ön elemenin ardından öğretmenlerle yapılan görüşmeler sonucu işe alımlar gerçekleşiyor. Ancak öğretmen alımında en önemli kriter MEB'in standartları...
Bir Bahçeşehirli olarak, böyle kaliteli bir kurumun beldeme gelmesinden, çocuklarımız için mutluluk duyuyorum. Bunu da sizinle paylaşmak istedim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA