Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAİT GÜRSOY

Miami'de Türk rüzgârı

Okan Üniversitesi, Miami'de ABD yasalarına göre kurulan Okan International University'nin (OIU) açılışını geçen hafta gerçekleştirdi.
Açılışa Türkiye'nin Miami Başkonsolosu Özgür Kıvanç Altan, Kazakistan'ın Viyana Büyükelçisi Kayrat Sarıbay, Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan, Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut ve Okan International University Rektörü Suzanne Crowley'in yanı sıra Miami'deki Türk ve ABD çevrelerinden çok sayıda davetli katıldı. Bu tablodan bir eğitimci olarak, ülkem adına büyük gurur duydum.
Bence, Türk ve ABD ilişkilerine önemli katkılar sağlayacak olan OIU, Okan Üniversitesi'nin birikiminin bir yansıması olacak. Ciddi bir ekonomik yatırım, ve eğitim yatırımı söz konusu. Böylece bir taşla iki kuş vurulmuş olacak. Gerçekten büyük bir iş gerçekleştiriliyor. Emeği geçenleri canı gönülden kutluyorum. Açılış töreni benim için ayrı bir önem taşıyordu. Türk ve ABD bayrakları bir araya geldi. Bence, ay yıldızlı bayrak sadece Türkiye'yi değil, Türk dünyasını da temsil ediyordu. Bu nedenle çok gururluyum.
15'inci yılı geride bırakan Okan Üniversitesi'nde şu anda 18 bin öğrenci var. Miami'deki OIU'yu büyük uğraşlar sonucunda kurmuş. Hedefleri işletme, sağlık ve turizm alanlarında fark yaratmak. Bu bölümlerin lisans, yüksek lisans ve uzaktan eğitim seçenekleri olacak. Okan International University, "Girişimcilik", AR-GE" ve "Üniversite-Sanayi işbirliği" odaklı olacak. Üniversite, başta ABD ve Türkiye olmak üzere tüm dünyadan öğrenci kabul edecek. Böylece ülkemizin marka değerine de büyük katkılar sağlayacağını düşünüyorum.
2015-2016 Akademik Yılı'ndan itibaren Okan Üniversitesi'nin ücretli bölümlerine yerleşen öğrenciler, İngilizce Dil Hazırlık sınıfını isterlerse OIU'de ek ücret ödemeden okuyabilecekler. Ayrıca her sınıftan dileyen öğrenciler, Miami Kampusu'nda Haziran 2015'te açılacak İngilizce Yaz Programı ile ESL Sertifikası alabilecekler.
Miami Başkonsolosluğu'muzda gala gecesi yapıldı. Gece, Okan Üniversitesi Öğretim Üyesi Neyzen Doç. Dr. Süleyman Erguner'in ney taksimi eşliğinde, Semazen Engin Kökçü'nün sema ayini ile başladı. Semanın ardından modacı Vural Gökçaylı'nın "Turquerie ve Anadolu Medeniyetlerinden Esintiler" isimli koleksiyonu, Uğurkan Erez koreografisiyle mankenlerimiz Yüksel Ak, Merve Büyüksaraç ve Ebru Güzel tarafından sunuldu. Anadolu motiflerinin yer aldığı kıyafetlerden oluşan defile, izleyenlerden büyük alkış aldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA