Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAİT GÜRSOY

Makedonya Fon Üniversitesi

Üniversite adaylarından, Makedonya Fon Üniversitesi ile ilgili birçok mail aldım. Özellikle de YÖK tarafından denkliği soruluyor. Ben de, konuyu değerli dostum ve üniversitenin Türkiye temsilcisi Argun Darıca'yla birlikte A'dan- Z'ye masaya yatırdım. Üniversite, fen ve sosyal bilimler fakültesi olarak 2003'te kurulmuş. Makedonya'da kurulan ilk özel üniversite olan Fon, YÖK tarafından tanınıyor. Konuyla ilgili bilgi Argun Darıcı'ya YÖK'ten resmi yazı ile iletilmiş.
Avrupa çapında modern yüksek eğitim verilen üniversitede öğrenciler üç ayrı lisans diploması alabiliyor. Ayrıca yüksek lisans ve doktora programları da mevcut. Bilindiği gibi üniversite ve fakülte seçimi her insanın hayatında çok önemli yer alır. Gençler başarılı bir kariyer sağlamak için çaba gösteriyor. FON Üniversitesi, Avrupa Kredi Transfer Sisteminin Bologna Deklarasyonu ruhu içinde modern eğitimi ve interaktif çalışması ile gençleri bu amaçlarına ulaştırmayı hedefliyor.
Fon Üniversitesi'nin Üsküp, Struga, Gostivar ve Strumica şehirlerinde modern kampusları ve yurt binaları var. Bu kampuslardaki fakültelerde inşaat ve bilgisayar mühendislikleri, mimarlık, grafik tasarım, tasarım ve multimedya, hukuk, işletme, iktisat, siyasal bilimler, Avrupa Birliği ve uluslararası ilişkiler, psikoloji, psikolojik danışmanlık- rehberlik, spor yöneticiliği, beden eğitimi ve spor akademisi, fizik tedavi rehabilitasyon, kriminoloji, dedektiflik ve güvenlik bölümleriyle Türkiye'den gelen öğrencilere de kapılarını açmış.
Fon Üniversitesi'nde, Türkiye'den öğretim üyeleri eşliğinde, Türkiye'deki üniversitelerin programına benzer bir eğitim veriliyor. Bu üniversitelerdeki zorunlu derslerin tümünü kapsayan, isteğe göre Türkçe, İngilizce veya Makedonca eğitim mevcut. Öğrenciler 3'üncü yılın sonunda Bologna anlaşması gereğince Avrupa ve dünya ülkelerinde geçerli diploma ve 4'üncü yılın sonunda da Türkiye'de geçerli olacak diplomayla, iki diplomaya sahip olabilecek. Ayrıca Fon Üniversitesi'nin Milano Üniversitesi'yle yaptığı anlaşma gereğince öğrenci değişimi gerçekleştirilerek üçüncü diploma olarak da Milano Üniversitesi diploması veriliyor.
Bakırköy Final Lisesi, Makedonya Fon Üniversitesi
'yle eğitim-öğretimde çözüm ortaklığı oluşturarak, üniversiteye ve öğrencilere destek veriyor. Bakırköy Final Lisesi, gerek programlar, gerekse Türkiye'den gidecek öğretim üyeleri konusunda yardımcı oluyor. Türkiye'deki yükseköğretimle, Fon Üniversitesi'nin öğretim uyumu konusunda da çalışmaları sürüyor. Siz yine de bu üniversiteyi tercih ederseniz, YÖK'e danışmadan işlem yapmayın. Kesinlikle YÖK'ten diploma ve denklik bilgisini alın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA