Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAİT GÜRSOY

15 Temmuz ve ekonomi

BAU International Washington D.C.
Üniversitesi'nde 15 Temmuz başarısız darbe girişiminin Türkiye ekonomisine etkilerinin tartışıldığı bir panel düzenlendi.
Panelde genç Türk iş insanları, Moody's'in not düşürme kararına en iyi cevabı Türkiye ekonomisini büyüterek vereceklerini belirttiler.
Tartışmada Gayem Group yönetici ortağı Eral Osmanlar, darbe girişimi akşamı yaşananları özetleyerek Türk halkının büyük kahramanlık örneği sergilediğini hatırlattı.
Osmanlar, "Türkiye, tarihinde tanık olmadığı kanlı bir saldırıyla karşı karşıya kaldı. 242 kişi hayatını kaybetti, iki binden fazla insan yaralandı. Kısa sürede anlaşıldı ki FETÖ'ye bağlı ve Türk ordusuna yuvalanmış bir grupça bu darbe girişimi yapılmıştı. Darbeyi planlayan ve yönetenlerin Pennsylvania bağlantıları açıkça ortaya dökülüyor. Biliyorsunuz ABD ve Türkiye 'model ortak' statüsünde. Türkiye'nin ortağından beklentisi ise darbenin elebaşısı Fetullah Gülen'in iadesi" diye konuştu.
Bahçeşehir Eğitim Kurumları İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel, panelde yaptığı konuşmada darbe girişiminin Türkiye ekonomisine etkilerini değerlendirdi.
Türkiye'nin son yıllarda bölgede pek çok sorunla uğraştığını hatırlatan Yücel, buna rağmen ekonomide yüzde dörde yaklaşan bir büyümenin yakalandığını söyledi. Yücel, eğitim sektöründe her yıl milyonlarca dolarlık yatırım yapan bir grubun yöneticisi olarak, iyi yetişmiş insan kaynağının bir ekonominin en önemli lokomotif gücü olduğuna inandığına vurgu yaptı ve bu yatırımları artırmak gerektiğine dikkat çekti.

Gençlere görev düşüyor
Reyting kurumu Moody's'in kararını da yorumlayan Yücel, "Darbe girişiminin üzerinden iki aydan fazla zaman geçmişken Moody's yaptığı değerlendirmede Türkiye ekonomisinin darbenin şokunu tamamen emdiğini belirtmişti.
Ancak aynı kuruluş sadece üç gün sonra Türkiye'nin kredi notunu düşürdü. Üç gün içinde kendisiyle çelişen iki karara imza atan bir kuruluşun güvenilirliğinden şüphe ediyoruz" dedi. ABD'deki mortgage krizinden hemen önce reytingcilerin verdiği notların en üst seviye olan AAA+ olduğunu hatırlatan Yücel, işin aslının böyle olmadığının çok geçmeden anlaşıldığını söyledi.
Yücel şöyle devam etti: "Soru işareti şudur: Darbe girişimi ile elde edilemeyenler, Türkiye'nin ekonomisini zora sokarak mı elde edilmeye çalışılıyor? Türkiye'yi tekrar sıkıntıya sokma hevesinde olanlar varsa şunu bilmelidir ki bu çabalar bir kez daha sonuçsuz kalacaktır." Yücel, konuşmasının sonunda Türkiye'nin 2023 hedefinin dünyanın en gelişmiş ilk 10 ekonomisinden biri haline gelmek olduğunu belirterek bunun için gençlere büyük görev düştüğünü söyledi.
Panelde bir kez daha gördük ki, Türkiye olarak dünyaya kendimizi daha iyi anlatmalıyız.
Ayrıca, panelin yurtdışı medyada da yer alması çok önemli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA