Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HASAN CELAL GÜZEL

Kabine değişikliği

Sevgili okuyucular, bu pazar sohbetinde son yapılan kabine değişikliği konusundaki görüşlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Önce şu hususu kaydetmem lâzım: On yıldan beri devam eden AK Parti İktidarı, sık kabine değişikliklerinin yapılmadığı, siyasî istikrarın hizmet istikrarının sağlanmasıyla güçlendirildiği bir devir olmuştur. Lider Erdoğan, hükûmet değişikliklerini parti içi dengelere göre değil, -Başkanlık sisteminde olduğu gibi- hizmet odaklı olarak gerçekleştirmiştir.
Şimdi yapılan değişikliklere daha yakından bakmaya çalışalım:
İçişleri Bakanlığı: Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, son derece tabiî ve samimî bir bakandı. Bazı sözlerini istismar ederek kendisini yıpratmaya çalışan medyaya ve ırkçı-bölücü çevrelere aldırmadan, son derece başarılı bir terörle mücadele performansı sergiledi. Görüşme sürecinde, Şahin'in tâviz olarak verildiği iddiaları, PKK-BDP'li Pervin Buldan'ın çirkin beyanları da eklenince, milletimizi üzmüştür. Lâkin, ben bu yorumlara iştirak etmiyorum; bilâkis son bir yıl boyunca aleyhindeki kampanyaya rağmen Başbakan Erdoğan, onun uzun süre görevine devamını sağlamıştır. Bence İdris Naim Şahin, İçişleri Bakanlığı sırasında fevkalâde başarılı olmuş bir vatan evlâdıdır. Irkçı-bölücüler, hiç boş yere sevinmesinler. Yeni İçişleri Bakanımız, değerli dostum Muammer Güler de son derece vatansever, çalışkan, tecrübeli ve başarılı bir idarecidir. Terörle mücadelede aslâ tâviz vermez ve inşaallah selefinin başarısını arttırarak devam ettirir.
Millî Eğitim Bakanlığı: Eski Millî Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer, çok dürüst, namuslu ve çalışkan bir yöneticiydi. Kısa sürede Millî Eğitimde, yapı değişikliği gerçekleştirmiş ve 28 Şubat tabularını yıkmıştır. Ancak, bir zamanlar benim de başıma geldiği gibi, yoğun çalışmaları parti Meclis grubunu ihmaline sebep olmuştur. Yeni Millî Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Nabi Avcı, Türkiye'nin yetiştirdiği en bilge aydınlarımızın başında gelir. Eski dostum Nabi Avcı ile Millî Eğitim Bakanlığım sırasında beraber çalışma zevkine nail olmuştum. Avcı, kısa sürede doğu ve batı klâsiklerinin tıpkıbasımını gerçekleştirmişti. Başbakan Erdoğan'ın da müşavirliğini yapan 'Nabi Hoca'nın, Millî Eğitim Bakanlığı esnasında çok büyük hizmetlere imzasını atacağına inanıyorum.
Sağlık Bakanlığı: Eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, on yıl devam eden bakanlığı sırasında, 'sağlık reformu'nu gerçekleştiren ve Başbakan'ın öncülüğünde, AK Parti İktidarı döneminde halkımızın en fazla memnun olduğu sağlık hizmetlerini arz eden çok başarılı bir bakan olmuştur. Halefi olan yeni Sağlık Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu Gümülcine'li bir mücahit vatanseverdir. Sağlık politikasındaki bazı aksayan yönleri kısa zamanda düzelteceğini ve sağlık sektöründeki reformcu başarıları devam ettireceğini düşünüyorum.
Kültür ve Turizm Bakanlığı: Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, son derece dürüst ve çalışkan bir siyaset adamıydı. Renkli geçen bakanlığı sırasında daima gündemde kaldı ve başarılı icraatlarda bulundu. Özellikle yurt dışındaki arkeolojik eserlere sahip çıkması unutulmayacaktır. Halefi olan Ömer Çelik, Başbakan Erdoğan'ın hep en yakınında olmuş ve sorunların çözümünde önemli rol oynamıştır. Yeni Kültür ve Turizm Bakanımız Ömer Çelik'in başarılı bir bakanlık icraatında bulunacağına inanıyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA