Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HASAN CELAL GÜZEL

Son komplo darbecileri aklamaz

Devlet içindeki paralel yapılanmanın, Türk Silâhlı Kuvvetleri'nde en üst rütbedeki generallere kumpas kurmasını ve çok sayıda sanığın suçlu bulunarak cezalandırılmasını sağladığı iddiası, insanın tüylerini ürperten korkunç bir ithamdır. Eğer bu ihtimalin vârit olduğu düşünülürse, yasamadan sonra devleti oluşturan yürütme ve yargı erklerinin tamamen millet iradesi dışında hareket ettiği varsayılmış olacaktır.
Ergenekon ve Darbe dâvâlarında, emniyet ve savcılık safhalarında bazı delillerin geçerli olmadığı iddia edilmiş fakat her defasında çeşitli bilimsel ve teknik kurumlar aksine görüş bildirmişlerdir. Bizzat tetkik ettiğimiz iddianamelerde ve yapılan incelemelerde, beş yıldan beri devam eden bu dâvâlarda işlenen suçlar açıkça tespit edilmiştir.

***

1960'tan beri Türkiye'nin yarım asırlık askerî vesayet dönemini inkâr etmek mümkün değildir. AK Parti İktidarı döneminde de kurulan darbe organizasyonları ortaya çıkmış; hattâ Gül'ün Cumhurbaşkanı olarak seçilmesine mâni olmak için 27 Nisan 2007'de Muhtıra dahi verilmiştir. Bütün bu gerçekleri bilerek, 17 Aralık Operasyonu'nda yapılan komployu Ergenekon ve Darbe dâvâları ile aynı kefeye koymak, çok yanlış değerlendirmelere yol açar ve devleti içinden çıkılmaz bir girdaba sürükler.
Ergenekon ve Darbe dâvâlarında hukukî hatalar yapılmış olabilir. Tutukluluk sürelerinin uzunluğu haklı tenkitlere sebep olmuştur. Lâkin bu dâvâlar sayesinde, Türkiye'de 'Darbeler Dönemi' kapanmış ve militarist vesayete son verilmiştir. Bu hakikati unutmamak zorundayız.
***

Son komplo, gayriresmî bir 'darbe-i hükûmet' gibidir. Ancak bu ihanet sadece siyasî iktidara ve hükûmete değil, devlet nizamına karşı da yapılmıştır. Bu komplo, özellikle milletimize ve insanımıza zarar vermiş; çok kısa bir sürede bu fukara millet 100 milyar dolardan fazla bir serveti kaybetmiş ve ekonomimiz yara almıştır.
Bu komplonun ve varsa yolsuzlukların üzerine sonuna kadar gidilmelidir.
Ancak, bu komplonun varlığı, Ergenekon Çetesi'nin ve Darbeci askerlerin uydurma olduğu anlamına gelmez. Açıkçası bu komplo darbecileri aklamaz.
Komploya haklı olarak kızabilirsiniz lâkin Türkiye'nin yarım asırdan beri devlet içindeki ulusalcı çetelerden, jakoben dayatmacılardan ve darbecilerden neler çektiğini bir anda unutamazsınız.
Hülâsa, devlet idaresinde tehevvüre kapılmadan her olayı yerli yerinde değerlendirmek lâzımdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA