Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HALİT YEREBAKAN

İmzanız sağlığınızın habercisi

Ne kadar sağlıklı olduğunuzu bilmek istiyor musunuz? O halde imzanızdan daha uzağa bakmanıza gerek yok!

El yazısı analizi, Aristo zamanından kalan tarihi bir bilimdir. Günümüzde daha çok polisiye veya hukuksal alanlarda kullanılsa da, aslında faydaları bunun ötesine geçmektedir. El yazısı analizinin sahne arkasından bazı ipuçları vereceğim. Bu ipuçları sayesinde sağlığınız açısından ne kadar pro-aktif davranmanız gerektiğini biraz olsun görebileceğinizi düşünüyorum.

ANALİZ NASIL YAPILIYOR ?
Bilinçli zihnimiz ne yazdığımızı, bilinçaltı zihnimiz ise nasıl yazdığımızı kontrol ediyor. El yazısı elimizle ilgili değil, beynimizle alakalıdır. Sinirsel uyarılar kolumuzdan aşağı doğru iner, elimize gelir ve parmaklarımızın kalemi nasıl oynatacağına yön verir. Mürekkep kağıda değdiği andan itibaren aslında, yazarın bedeninin düşünceleri ve ruhunu açığa çıkartmaya başlar. Çok iyi eğitilmiş bir grafolog, bedenin düşünce ve ruhundaki dengesizlikleri el yazısını analiz ederek ortaya koyabilir.

BAKILACAK NOKTALAR
Yukarı kıvrımlar, aşağı kıvrımlar, yazının büyüklüğü, basıncı, yuvarlak veya açılı olması, t'lerin çaprazlandığı yerler, ı'lara nokta konulan yerler, kenar boşlukları ve daha bir çoğu... Sonrasında bu bulguları üst üste topluyoruz. Herkesin yazısında iyi ve kötü ipuçları beraber bulunur. Yani bu aslında, mükemmellin içindeki kusurlu unsurlar gibidir. Uzun yıllardır yapılan çeşitli araştırmalar; hamilelikten şizofreniye, tiroid dengesizliğinden intihar eğilimine, kanserden Parkinson'a, bir kişinin el yazısının neler gösterebileceğini bulmuşlardır.

TİTREMELER
Devamlı ritmik, güzel bir el yazınız vardı ve zamanla bu özelliğini kaybederek bozulduysa, çok yüksek ihtimalle fazla bilgisayar kullanmanıza bağlıdır. El yazınızda titremeler gelişti ise bunun sebebi bazı ciddi hastalıklar veya aşırı stres olabileceği gibi, esansiyel tremor dediğimiz basit sebeplere de bağlı olabilir. Parkinson ile esansiyel tremorun arasındaki fark, esansiyal olanın elinizi bir yere sabit dayadığınızda titremenin geçmesidir.

YÜKSEK TANSİYON
El yazısının farklı basınçlarda devam etmesi yüksek tansiyon için bir bulgu olabilir, özellikle açık tondan koyu tona doğru yazıyorsanız, bu durum yüksek tansiyondan kaynaklanıyor olabilir.

ALZHEIMER
Zihinsel fonksiyonlar bozuldukça el yazısı da bozulacaktır. Burada en önemli bulgu, el yazısının düzensiz hale gelmesi ve harflerin aralarında bağlantılar oluşturarak birbirinin içine geçmesidir. Bununla ilgili en iyi örnek, internette yayınlanan Amerikan eski devlet başkanı Ronald Reagan'ın Alzheimer öncesi ve sonrası el yazısının resimleridir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA