Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HALİT YEREBAKAN

Saçlarınız için ihtiyaç listesi

Saçlarınızın görüntüsü, beslenme şeklinize bağlı olarak değişir. Parlak ve sağlıklı saçlara sahip olmak istiyorsanız beslenmenize özen gösterin

Amerikalıların meşhur bir sözü vardır; 'Ne yersen osun.' derler. Son derece doğru bir tespit olduğunu düşünüyorum. Özellikle cilt ve saçlarınızın görüntüsü, beslenme şeklinize bağlı olarak değişir. Onlara ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri vermiyorsanız, bir süre sonra daha solgun ve cansız görünmeye başlarlar. O halde işe bir yerden, hatta sağlıklı yaşam anahtarının kazanıldığı marketten başlayarak alışveriş listenize birkaç ilave yapalım.

PULLANMA BAŞLADIYSA
Bu durum gerçekten çok can sıkıcı olabilir. Kurumuş saç deriniz pul pul dökülüyorsa özellikle koyu renk giysiler giydiğinizde ne kadar titiz ve temiz olursanız olun bakımsız görünmekten kurtulamazsınız. Proteinden zengin beslenmek, kafa derinizde oluşan pullanmadan kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Yumurta ve balık, ihtiyacınız olan proteini almanız için yeterlidir. C ve E vitamini de kafa derinizi nemlendirmek için son derece önemli maddelerdir. Kivi, ceviz, badem ve çilek; E ve C vitamini açısından zengin besin kaynaklarıdır.

TÜM HANIMLARIN RÜYASI PARLAK SAÇLAR
Sürekli fön çektirmek, sık aralıklarla saç boyatmak ve büyük şehirlerin kaçınılmaz sorunu hava kirliliği gibi sebeplerle saçlarınız, canlılığını kaybederek solgun görünmeye başlarlar. Parlak, canlı ve neme doymuş saçlar, hem daha sağlıklı hem de daha genç görünmenize yardımcı olur. Kurumuş saçlar, bir süre sonra uçlarından başlayarak kırılırlar. Bunun en önemli sebebi, saçlarınızın nemden yoksun olmasıdır. Tıpkı cildiniz gibi saçlarınızın da nemlenebilmesi için E vitaminine ihtiyacı vardır. Somon ve alabalık, gerekli E vitaminini almanız için doğru iki kaynaktır. Saçlarınızın daha kalın ve güçlü olmaları için ihtiyacı olan şey, B vitaminidir. Meyve ve sebzeden zengin beslenmek, yapabileceklerinizin başında geliyor. Yağsız et ve fasulye de B vitamini yönünden oldukça zengin besinler arasında yer alır. Yapılan güncel araştırmalar, tahinin ince saç tellerini kuvvetlendirdiğini de gösterdi!

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI İLE YIPRANMIŞ SAÇINIZI NEMLENDİRİN
Cilt kuruluğunun başlıca sebepleri arasında az su içmek gelir. Kurumuş cildinizden yana şikayetiniz varsa, işe daha fazla su içerek başlayabilirsiniz. E vitamini yönünden zengin Hindistan cevizi yağı da cildinizi nemlendirmek için seçebilecekleriniz arasında yer alıyor. Hindistan cevizi yağını kuruyup yıpranmış saçlarınıza da uygulayabilirsiniz. Kırışıklıklar, özellikle hanımlar için adeta bir kabustur. Ortaya çıkmalarını engellemek neredeyse imkansız; ancak daha az belirgin olmalarını sağlamak mümkün. C vitamini yönünden zengin beslenmek, kırışıklıkların belirginliğini azaltmada en iyi yardımcınız olabilir. Bu haftaki alışveriş listenize; çilek, kırmızı biber, kivi, portakal gibi narenciyeler, limon, ananas, mango ve Brüksel lahanası arasından seçtiklerinizi ekleyin!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA