Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HALİT YEREBAKAN

Krampa kepeğe elma sirkesi turşu suyu

Doğa, sağlığımız için mucizeler yaratmaya devam ediyor. Yemeklerde kullandığımız elma sirkesi kepekle savaşırken, turşu suyu kramplara çare oluyor

Her derdin dermanı doğada muhakkak mevcut. Bir süre önce kimya laboratuvarları dışından gelen tüm alternatif tedavi yöntemlerine duyulan güven, oldukça düşüktü. Araştırmacıların da çabalarıyla doğal tedavi yöntemleri, artık son derece güvenilir ve başvurulan bir hal aldı. Doğadan gelen mucizeler saymakla bitmez elbette, ancak güncel araştırmalar ışığında ortaya çıkan yeni mucizelerden bahsedebiliriz.

KİVİ VE KANTALUP KAVUNU
Bu antioksidan zengini besinler, damarlarınızda bir paslanma süreci sonucu oluşan toksik LDL kolesterolü azaltmaya yardımcı olur. Pası bulunduğu yerde durdurup yayılmasını önlemedeki etkileri, bilim adamları tarafından ispat edildi. Damar tıkanıklığını önlemek için günde bir porsiyon kantalup kavunu veya bir adet kivi tüketebilirsiniz.

KIRMIZI ÜZÜM VE KIZILCIK SUYU
Bu besinler; yağı, adeta damarlarınızdan filtreleyerek atarlar. Kan damarlarınızda yağın birikmesine neden olmak yerine, hücrelerinizin yağı emip enerji üretimi için kullanma kabiliyetini geliştirirler. Haftada üç kez bir bardak kızılcık suyu veya her gün bir kase kırmızı üzüm tüketerek damarlarınızın tıkanmasını önlemeye destek olabilirsiniz.

MUZ KABUĞU
Yapılan araştırmalar, muz kabuğunun kıymık önlemede etkili olduğunu gösterdi. Cımbız veya steril bir iğne kullanmak yerine sorunlu bölgeye olgun bir muz kabuğunun iç kısmını yerleştirin ve bandajla sararak bir gece bekletin. Muz kabuğu bekledikçe, yabancı maddenin çıkmasına yardımcı olan bir enzim üretir; kıymık derinin üzerine doğru çıkar. Elbette bu yöntem, yüzeye yakın yabancı maddeler için geçerlidir.

ELMA SİRKESİ
Kepeğin nedenlerinden biri de saç derisinde aşırı maya mantarı birikmesidir. Elma sirkesinin asidi, saç derinizin pH dengesini değiştirerek maya mantarlarının yetişmesi için uygun olmayan bir ortam yaratır. Çeyrek ölçek elma sirkesiyle çeyrek ölçek suyu karıştırın. Bu karışımı bir sprey şişesine dökerek saçınıza ve saç derinize püskürtün. Başınızı bir havluyla sarın. En az 15 dakika, en fazla bir saat bekleterek havluyu çıkarın ve saçlarınızı yıkayın. Bu uygulamayı güçlü kimyasallar içeren kepek önleyici şampuanlar yerine doğal bir alternatif olarak haftada iki kere kullanabilirsiniz.

TURŞU SUYU
Yapılan araştırmalar, turşu suyunun kramplarda etkili olduğunu gösterdi. Turşu suyu içen kişilerin, su içenlere oranla kas kramplarında yüzde 37 daha hızlı rahatlama hissettiği ortaya çıktı. Sonuçlar, turşu suyunun krampları bir buçuk dakikadan daha kısa sürede rahatlatabileceğini gösteriyor. Kramp girmesinin ardından hemen 70 gr. turşu suyu tüketmeniz gerekir.

MEYAN KÖKÜ
Meyan kökü, nasırlaşan derinin sertliğini yumuşatan östrojen benzeri maddeler içerir. Üç-dört adet meyan kökünü öğütüp yarım çay kaşığı susam yağı ilave ederek bir karışım hazırlayın. Macunumsu karışımı nasırlar yumuşayana ve küçülene kadar her gece sert bölgelere masaj yaparak sürün.

TOZ ŞEKER
Üç çay kaşığı toz şeker ve iki çay kaşığı sirkeyi sıcak suya ekleyin ve şeker eriyene kadar karıştırın. Suyun ılınması için biraz bekleyin ve çiçeklerinizi bu suya koyun. Vazonuzdaki suya eklemiş olduğunuz sirke, bakteri üremesini engellediğinden, çiçekleriniz çok daha uzun süre canlı ve parlak kalacak. Sıcağa yakın ılık suya bol miktarda şeker ekleyin ve yoğun kıvamda iken bu karışımı çimlerinize yayın. Ortalama bir-iki saat bekledikten sonra, karışım yüzeyden tamamen temizlenene kadar sulayın. Bu basit uygulamanın ardından, çok daha canlı ve parlak bir bahçeniz olacak. Yapılan araştırmalar, ilginç bir gerçeği daha ortaya çıkardı. Araştırma sonucuna göre, aşı olmadan önce şekerli su içirilen 1 yaş altındaki bebekler, içirilmeyenlere göre aşı esnasında daha az acı duyuyorlar. Az miktarda zeytinyağı ve şekeri karıştırın. Ardından ellerinizi bu karışımla hafifçe ovalayarak yıkayın. Ellerinizin kolayca arındığını göreceksiniz. Makine yağı gibi zor arınan maddelerden kurtulmanın en doğal yolu budur. Zeytinyağı, cildinizi yumuşatıp beslerken; şeker, adeta doğal bir peeling vazifesi görerek, ellerinizin temizlenmesine yardımcı olacak. Oda kokuları, son yıllarda çok popüler. Evler artık çamaşır suyu değil de çiçek veya baharat koktuklarında daha temiz hissediliyor. Oysa içerdikleri kimyasal maddeleri solumak, sağlığımız için son derece tehlikeli. O halde şeker ve vanilya çubuğu kullanarak kendi doğal kokumuzu yapmanın vakti geldi. Uygun bir kabı tamamen şekerle doldurun. İçerisine dilediğiniz miktarda vanilya çubuğu saplayın. Bir haftanın sonunda yaymaya başladığı kokuyu çok beğeneceksiniz.

BAL
Cilt bakımı uzmanları balın, son derece faydalı bir nemlendirici olduğunu söylüyorlar. Bal, cildi nemlendirmekle kalmayıp elde ettiği nemi uzun süre hapsediyor. İki-üç kaşık saf balı, ince bir tabaka halinde cildinize sürün ve on dakika bekleyin. Ardından ılık su ile yüzünüzü yıkayın. Balın sindirim sistemi üzerindeki etkilerini araştıran bilim adamları, balın bağırsak kasları üzerinde etkili olduğunu, böylece kabızlık ve ishal sorunlarını gidermede etkili olduğunu gösterdi. Su ile inceltilmiş balın, bağırsakta bulunan zararlı bakterileri ortadan kaldırırken faydalı bağırsak bakterilerinin çoğalmasına yardımcı olduğu da konu ile ilgilenen bilim adamları tarafından belirtiliyor.

TUZ
Aldığınız yumurtaları hızlıca tüketmeyenlerdenseniz, sıranın kendilerine gelmesini beklerken tazeliklerini kaybedip kaybetmediklerinden emin olamazsınız. Oysa bunu anlamak çok basit. Bir kaba bol miktarda su koyun ve tuz ekleyin. Çiğ haldeki yumurtalarınızı bu suya bıraktığınızda, üstte yüzenler bayat, suyun dibine çökenler ise tazedir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA