Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HASAN BASRİ YALÇIN

Şaibeyi görmezden mi gelelim?

"Az biraz bekleyin" diyoruz. "Sakin" diyoruz. Ama sükûnet yok. Telaş var. Alelacele bitsin isteniyor. Hiç merak etmeyin biter. Oylar sayılır. Hak yerini bulur. Kazanan kazanır. Mazbata alınır. Şapka düşer kel görünür. Daha ortada şaibeli bir seçim varken bile mazbatam da mazbatam diye tutturanların gerçek karakteri de ortaya çıkar. Daha kazanmadan çirkinleşenlerin kazansa ne yapacağına dair kısa bir fikir edindik. Çiğliğin derecesini kazansalar da kazanmasalar da göreceğiz.
Mesele bundan böyle YSK düzenlemelerine göre çözülecek. Ben hukukçu değil. Akham kesecek de değilim. O nedenle nasıl biteceğine dair öngörüler üretmek yerine olan bitene bakma taraftarıyım.
Sonuç nasıl çıkarsa hepimiz kabul edeceğiz. Ancak beni asıl ilgilendiren seçimde nasıl hile yapıldığıdır. Baştan beri söyledim. Üç beş tane olsa hatadır deyip geçelim. Ama şimdiye kadar gördüğüm hata değil. İstatistiksel olarak böylesi düzenli bir hata olamaz. Arada muhakkak hatalar vardır. Ancak sürekli Binali Yıldırım'ın oyları sıfır veya bir olarak giriliyorsa, birileri operasyon çekmiştir. Mesela geçersiz sayılan oyların içinde de hatalı girişler bulabilirsiniz. Her iki taraf adına da olabilir. Ancak tutanaklarda kaydırma yapmak başka bir iş. Ve bunlar yüzlerle ifade ediliyorsa ve hepsi tek bir aday lehine gerçekleşiyorsa, o zaman işin rengi başka. Kimse bu işin altından hata var diye sıyrılmaya kalkmasın. Bunun adı usulsüzlüktür. Bunun adı hiledir. Bunun adı seçimlere müdahaledir.
Biz meseleyi dışarıdan izliyoruz. Ne kadar yapıldığını bilemiyoruz. Başkaca hile türleri de çıkacak mı? Onu da bilemiyoruz. Veya bu işin altından kimler çıkacak onu da bilemiyoruz? Gerçi hepimizin aklına gelen isimler var. Ortada soru çalma, oy çalma gibi işler varsa olağan şüpheliler de vardır. Ama yargı bu konuda karar alana kadar o isimleri de zikredemiyoruz. Çünkü o zaman o kişilerin CHP'yle ilişkisi de sorgulanır hale gelecek.
Ancak bu yarışı kimin seçildiğine indirgeme hatası yapmayalım. Yıllardır söylerim. Bu ülkenin en büyük başarısı sorunlarını sandık üzerinden çözebilmesidir. Hangi örgüt varsa bunun arkasında bulunması lazım. Oyları saydığımız gibi usulsüzlükleri yapanları da sayalım.
Kimse lafı gargaraya getirmesin. "Yok seçim kazanmak için" falan demesin. Hiçbir parti sonsuza kadar kazanacak diye bir şey yok. Ayrıca oylar sayıldığında da İmamoğlu kazanıyor olabilir. Bu seçime hile karıştığı gerçeğini değiştirmez. Şunu kimse atlamasın. On binlerce oy İmamoğlu lehine kaydırılmış. Bunun nasıl olduğunu veya neden olduğunu sormayacak mıyız? Hangi örgütün İmamoğlu lehine operasyon yaptığına bakmayacak mıyız? Ben mahkeme değilim. Kimse değil. Hüküm vermiyorum. Soru soruyorum. CHP ve müttefikleri bu konuya ilgi gösterecek mi? Yoksa üzeri mi örtülecek? Benim gördüğüm şimdiye kadar bu soruya cevap vermediler. Soru basit. Nasıl olur da sistematik olarak oylar CHP lehine kaydırılır? Bunun cevabını beklemeyelim mi? Hesabını yapmayalım mı?
Ortada açık bir şaibe var. Kim kazanır bilmem ama bu şaibenin hesabının sorulmasını istiyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA