Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HASAN BASRİ YALÇIN

CHP, HDP çizgisine savruluyor

Herkes HDP normalleşir mi diye beklerken CHP HDP çizgisine doğru savruluyor. HDP ile yapılan ittifak öyle bir hal aldı ki, CHPli yöneticiler PKK saldırılarında şehit düşen askerlerimiz için başsağlığı mesajı yayınlarken bile PKK'nın adını anmamaya özel bir önem veriyor.
Daha da acısı bazı CHP yöneticileri daha da ileri gidip PKK'yı mutlu edecek açıklamalar yapıyor. İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun tweetlerini hepiniz görmüş olmalısınız.
Yenilir yutulur cinsten değil.
Geçenlerde bir televizyon programında kendisinin açıklamaları konu olunca yayına bağlandı. Sakine Cansız hakkında yaptığı açıklamalar ve hâlâ aynı görüşte olup olmadığı sorulduğunda biraz lafı dolandırdı ama yine de "ben değişmedim.
Değişmeyeceğim" dedi. Sakine Cansız'ı terörist olarak görmüyormuş.
Keşke kendisine daha ayrıntılı sorular sorulsaydı. Öcalan hakkında ne düşünüyor?
Karayılan terörist mi değil mi?
Cemil Bayık kimdir? Gerçekten merak ediyorum. CHP'nin İstanbul İl Başkanı bu kimseler hakkında ne düşünüyor?
Çünkü yaptığı başka bir açıklamada Kaftancıoğlu benim açıklamalarım partimizin siyasetiyle aynıdır deme cesaretini de göstermişti. O zaman biz de soralım diğer CHPlilere. Gerçekten aynı mı? Siz de Sakine Cansız'ı terörist olarak görmüyor musunuz?
CHP yanlısı kimseler de elinden geldiğince bunları tevil etmeye çalışıyor.
En çok kullanılan söylem ise 'bu mesajların eski dönemlere ait olduğu' iddiasıydı. Ancak Kaftancıoğlu açıkça söyledi. Görüşleri değişmemiş.
Değişmeyecekmiş. Acaba kendisini cansiperane savunan arkadaşlar şimdi ne diyecek? 'Bunları eskiden söylemiş' deseler 'hâlâ aynı fikirdeyim' diyor. 'Bunlar partiyi bağlamaz' deseler 'parti benimle aynı görüşte' diyor. Daha fazla bunu zorlamaya gerek yok. 'Ya CHP'nin içinden birileri çıkacak ve Kaftancıoğlu'nun tavrı CHP'yi temsil etmez' diyecek ya da biz CHP'nin HDP çizgisinde siyaset yaptığını düşünmeye devam edeceğiz.
Mehmet Barlas dünkü yazısında açık bir uyarı yapmış. Katılmamak mümkün değil. CHP kendini toparlamazsa hem kendisine büyük zarar verecek hem de ülkenin geleceğine darbe vuracak.
Seçim kazanmak uğruna HDP'yle ittifaka girmek bile toplum vicdanında ciddi yaralar açtı. Bunun da ötesine geçerek CHP'yi HDP çizgisine sürüklemek anlaşılabilir bir durum değil.
Şu tür işlerin onda birini başka biri yapsa CHP'liler yeri göğü inletir herkesi vatan haini olmakla suçlardı. İş kendilerine gelince "ortada ittifak yok" gibi veya "HDP bir siyasi partidir" gibi akla zarar savunmalar yapıyorlar.
Tabii ki hayır. Ortada bir ittifak var ve bu ittifak CHP'yi dönüştürüyor.
HDP hukuken bir siyasi partidir ama PKK kontrolündedir. Kimse kimseyi kandırmaya kalkmasın.
Durum çok açık. HDP sırtını PKK'ya dayamaktadır. CHP de HDP'ye yaslanmaktadır.Erdoğan nefretinde birleşmiş tüm siyasi gruplar PKK'yla yol yürümeye devam edecekse ortada ciddi bir sorun var demektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA