Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NİHAT HATİPOĞLU

Sorular

S.1.) Sırf babam istiyor diye sevmediğim ve istemediğim amcamın oğluyla evlenmek zorunda mıyım?
C.1.) Sırf baba ve annemiz istiyor diye evlenmek zorunda değilsiniz. Elbette ebeveynin görüşü önemlidir. Ama baba ve anneniz de sizin istemediğiniz birine sizi zorlamamalıdırlar. Böyle bir hak ve yetkileri yoktur. Hz. Peygamber'e (s.a.v) gelen genç bir kadın babası tarafından zorla evlendirildiğini söyler. Peygamberimiz kadının babasını, kocasını, kayınpederini çağırır. Sonra zorla evlendirilmiş kadına şöyle der; arzu ediyorsan nikâhını fesh edebilirsin. Demek ki baba ve anne kızlarının rızasını almak zorundalar.
S.2.) Hamile kadın saçını kestirirse çocuğu kısa ömürlü olurmuş? Doğru mu?
C.2.) Bu inancın bir aslı -esası yoktur. Çocuğun ömrü, annenin saçına bağlı olmaz. O tamamen Yüce Rabbimizin iradesiyle ilgilidir.
S.3.) Oğlum olacak, adını Oğulcan koymak istiyoruz. Ama diğer oğlum Alex ismini koymamızı istiyor ne yapalım?
C.3.) Bir Müslüman'ın yabancı kültüre ait ismi, çocuğuna vermesi doğru değildir. Yakışıksızdır. Oğlunuza ahirette ve dünyada yüzünüzü güldürecek güzel ve anlamlı bir ismi veriniz. Tarihimize, ecdadımıza, kültürümüze ait o kadar güzel isim varken neden yabancı bir isme özeniyorsunuz? Bir futbolcuyu, sanatçıyı beğenebilir, sevebilirsiniz. Bu ayrı bir konu, evladınıza onun ismini koymanız ayrı bir konu. Farklı kültür ve dinden olan insanlara özenti ve taklit Peygamberimiz tarafından şiddetle kınanmıştır.
S.4.) Sık sık içim daralıyor. Hiçbir şeyden zevk alamıyorum. Bazen intiharı düşünüyorum. Sizi takip ediyorum. Lütfen ne yapmalıyım?
C.4.) Sevgili kardeşim. Hepimiz zaman zaman çaresiz kaldığımızı, daraldığımızı hissederiz. İnsan ruhu gelgitler yaşayabilir. Onu iyi şeylerle, güzel duygularla meşgul etmek gerekir. Bu gibi zamanlarda dünyaya şerefli bir gaye için geldiğinizi ve mutlaka ölümden sonra sonsuz bir hayatın sizi beklediğini düşünün. Yapabileceğiniz çok şey vardır. Sizin sevginize, yardımınıza muhtaç olan kapınızdaki kedi bile sizi hayata bağlayan bir vesile olabilir. Yüce Allah'ı anarak, iyilik yaparak, muhtacın duasını alarak sıkıntınızı aşın. Hele intihar gibi bir düşünce size hiç yakışmaz. Mümin bu kadar çaresiz kalmamalıdır.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA