Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NİHAT HATİPOĞLU

Sorular

S.1.) Hanımının sütünü içen erkeğin süt kardeşliği olur mu?
C.1.)
Böyle bir şey söz konusu olamaz. Erkeğin eşinin sütünü içmesi halinde süt kardeşliği meydana gelmez. Süt kardeşliğinin veya evlatlığının oluşması için süt emen çocuğun 0-2 yaşları arasında olması gerekir.
S.2.) Gelin kayınpederine ve kayınvalidesine bakmakla yükümlü müdür?
C.2.)
Gelin kayınpeder ve kayınvalideye bakmak zorunda değildir. Ancak vicdanen ve eşinin üzerindeki hukuku açısından bakması uygun olur. Bu ise zoraki bir farz değil, gönül isteğiyle olmalıdır. Peygamberimiz (s.a.v.) "Büyüklerimize saygı göstermeyenler bizden değildir" demiştir.
S.3.) Gerdek gecesi iki rekât namaz kılmak şart mı?
C.3.)
Gerdek gecesi iki rekât namaz kılmak şart değildir.
Ama müstehabdır. Yani güzel bir uygulamadır. Hz. Peygamber (s.a.v.) evlenecek olan Hz. Fatıma'nın odasında 2 rekât namaz kılmıştır ve Hz. Ali ile Hz. Fatıma'ya dua etmiştir.
S.4.) Bir erkek bir kadına âşık olursa bundan sorumlu olur mu?
C.4.)
Erkeğin kadına kadının erkeğe âşık olması son derece normal bir haldir.
Önemli olan harama sokacak olan yakınlıktan uzak olmaktır. Âşık olunan kadın evliyse erkek bu sevgisini saklamak zorundadır.
Evli bir kadına sana âşığım, seni seviyorum gibi bir cümle haramdır. Zira fitneye yol açar.
S.5.) Boşanan eşler çocuklarının velayetini nasıl paylaşmalıdırlar?
C.5.)
Tabii boşanmak hoş bir hal değildir. Allah'ın en sevmediği helal iş boşanmadır.
Boşanma halinde ise çocuğu geçindirme boşananların maddi durumu, psikolojik sağlığı, çocuğun yaşı, ihtiyacı velayet tercihinde etkili olur. Henüz süt emme döneminde olan çocuk annede kalmalıdır. Büyük çocuk elbette babanın yanında kalabilir. Bu konuyu şartlar ve ihtiyaçlar ile boşanan eşlerin ehliyeti belirler.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA