Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NİHAT HATİPOĞLU

Sorular

Genlere müdahale ederek cinsiyet değiştirmek caiz mi?
C.1-) Yüce Rabbın kurduğu doğal düzeni bozacak müdahaleler doğru değildir.
Ayette Allah (c.c.) "Gerçekten biz her şeyi bir ölçü ile yarattık" (Kamer, 49) buyuruyor.
Genlerle oynayarak, yaratılışa müdahale etmeye çabalayarak cinsiyet belirlemeye çalışmak bu nedenle sakıncalı ve tehlikelidir.
S.2-) Ayetlerde: "Allah ruhundan üfledi" deniliyor. Bu ruh Allah'ın parçası mıdır?
C.2-) Buradaki ruh: Allah'ın 'Ol' emri anlamında kullanılmıştır. Yani: Allah kendi irade ve isteğiyle ol emrini verdi. Ve kul yaratıldı. Bu nedenle de Hz. Meryem'e üfürülen ruh, Allah'ın: "Hamile kal" emridir.
Bundan ötürü de Hz. İsa'nın (A.s.) yaradılışından -haşa- Allah'a oğulluk meydana gelmez.
Ancak ve Ancak yüce Allah'ın (c.c.) yaratmadaki güç ve kudreti anlaşılır. Yaradılıştaki modeller, yaradılış çeşitleri anlaşılır.
Bunlara vurgu anlaşılır. Hz. Adem'i topraktan, Hz. Havva'yı Adem'den, şeytanı ateşten, melekleri nurdan, insanı meni'den, Hz.
İsa'yı anadan babasız olarak doğur emri bu tür yaradılış modellerine örnektir.
S.3-) Müslüman olmamıza rağmen halen neden hidayet istiyoruz?
C.3-) Burada istediğimiz, var olan hidayetin devamlılığıdır. Çünkü biraz sonra ne olacağımızı, nefis ve şeytanın oyununa gelip gelmeyeceğimizi Allah bilir.
S.4-) Yakında doğum yapacağım. Çocuğuma zarar verebilir diye beslediğim kediyi uyutmak -iğne ile öldürmek- istiyorum. Haram olur mu?
C.4-) Elbette böyle bir şey yapmanız haramdır, zulümdür. Çocuğunuzun geleceğinizden korkuyorsanız, kediyi güvenilir bir komşunuza, yakın dostunuza emanet edersiniz.
Böyle bir endişeden dolayı kediyi öldürmeniz kabul edilemez.
S.5-) Erkeğin kendisini bağlatması -doğum yaptırmamak için- caiz midir?
C.5-) Kadının veya erkeğin -tıbbi bir gereklilik olmadıkça- tüplerini bağlatması doğru değildir. İslam kısırlaştırmaya sıcak bakmıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA