Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NİHAT HATİPOĞLU

Sorular

S.1.) Eşim annemle anlaşamıyor. Aynı evde kalıyoruz. Eşimi boşamazsam günaha girer miyim?
C.1.) Gelin ile kaynana arasında anlaşmazlık olması öteden beri görülen bir problem. Bazen anneler evlendirdiği evladının hanımına fazlaca meyl etmesine kızar. Bazen ise gelin kocasının tamamen kendisine ait olmasını bekler. Aslında kaynana gelinine kızı gibi, gelin de kaynanasına anne gibi davranırsa sıkıntı kalmayacaktır. Siz boşanma yolunu değil, arayı ıslah yolunu seçmelisiniz. Aynı evde kalıyorsanız, başka eve taşınıp problemi aşmaya çalışınız. Eşinize iyi davranın. Annenizi de asla terk etmeyin.
S.2.) Erkeğin karısını kıskanması doğru mu?
C.2.) Kıskanmanın ölçülüsü kabul edilebilir bir duygudur. Ancak iş, vesveseye dönüşmüşse, her şeyden bir anlam çıkaracak hale gelmişse bundan da sakınmak gerekir. Kadın ve erkeğin yuvasını devam ettirecek seviyede kıskançlık duyması son derece normaldir.
S.3.) Noel baba giysisi ile çocukları eğlendirmek doğru mu?
C.3.) Noel baba ile temsil edilen sembol bizim kültürümüzde yer almıyor. Çocukları eğlendirecekseniz kendimize ait resimler, semboller ve geleneklerle bu işi yapabilirsiniz. Daha uygun olur. Noel babayı tercih edeceğinize, Nasrettin Hoca'yı ve benzeri mesaj verici semboller kullanarak pekala bu ihtiyacı giderebilirsiniz. Veya bize ait daha uygun komedi unsurlarından yararlanabilirsiniz. Çünkü bazen basit görülen, eğlence unsuru olan hususlar çocukların ruh dünyasında farklı izler bırakabilir.
S.4.) Kuran-ı Kerim hurilerden bahsediyor. Bunun amacı nedir?
C.4.) Kuran-ı Kerim, bilgilendirmek ve eğitmek amacıyla bizleri uyarır. Bu kapsamda bazen cennetten, bazen de cehennemden bahseder. Burada Kuran-ı Kerim, insan karakterinde var olan günaha veya iyiliğe meyl etme iradesini iyi tarafa yönlendirmeyi hedefler. Huri kavramıyla Kuran sanki erkeğe şöyle diyor: "Sen nefsine uyup zinaya meyl etme. Harama yanaşma. Senin dünyada kadınlara özel zafiyetin varsa, iffetli kalır ve zinaya gitmezsen cennet âleminde arzu ettiğinden fazlasıyla razı edilirsin. "Kuran-ı Kerim, anlatımdaki hakikat yanı başında huri kavramıyla böyle bir uyarıyı yapmış olmaktadır. Çünkü ahiret âleminde hangi bilginin nasıl tecelli edeceğini biz bilemeyiz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA