Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NİHAT HATİPOĞLU

Sorular

S.1.) Yüce Allah neden meleklere "Adem'e secde edin" buyurdu?
- Yüce Rabbimiz Hz. Adem'i ilk insan ve ilk Peygamber olarak yarattı. Ona ve O'nun zürriyetine vahiy görevi -Peygamberlik- yükledi. Bu secde de insanın şerefinin büyüklüğüne işarettir. Ancak Hz. Adem'e emredilen secde, dolayısıyla Yüce Allah'a olan secdedir. Bizler Kâbe'ye doğru yönelip eğildiğimizde o oradaki taşa değil Allah'a secde etmiş olmaktayız. Yüce Allah'ın emriyle Hz. Adem'e olan secde de -emir Allah'tan geldiği için- Yüce Allah'a yapılan secde anlamına gelir. Burada Yüce Rabbimiz; nefisle yaratılan ve cin grubundan olan Azazil (Şeytan) ile nefsi olmayan melek arasındaki farkı bize göstermiş oluyor. Şeytanın buradaki itirazı Allah'a değil, Adem'e secde etmeyedir. Kibirlenmedir. Bu kibirlenmeyle de Yüce Allah'ın iradesini tartışmış oluyor. Neticede; yaratan Yüce Rabb; Neyi arzu ediyorsa kulun O'na itaat etmesi gerekiyordu. Ayrıca bu secde kulluk secdesi değil, saygı ve Yüce Allah'ın iradesine -emrine- boyun eğme secdesiydi. Hz. Yusuf'un kardeşlerinin Hz. Yusuf'a secdesi de bu türdendir.
S.2.) Cin ve Şeytandan korunma yolu nedir?
- Yüce Allah'a tam bir ihlasla bağlanıp tevekkül etmektir. Çünkü tam bir samimiyetle Allah'a bağlanan kişiye hiçbir şey zarar veremez. Bunun dışında da; Euzu besmele, Felak ve Nass sureleri ile Ayetül Kürsi'yi okumak faydalı olur.
S.3.) Bana vahiy geliyor diyen bir insanın durumu nedir?
- Bunu iddia eden insan akli açıdan problemli değilse -yani deli değilse- ve bunu farkına vararak iddia ediyorsa İslam dininden çıkar. Çünkü son Peygamber Hz. Muhammed'dir (s.a.v.) ve kıyamete kadar başka Peygamber gelmeyecektir.
S.4.) İnsanlarla cinler arasında evlilik olabilir mi?
- Cinlerin ve cinlerin grubundan olan şeytanın insana zarar vermeye gayret ettiğini kaynaklarımız belirtiyor. Ama cinlerle insanlar arasında evliliği alimlerin büyük çoğunluğu imkânsız görür. Çünkü yaradılışları çok farklıdır. Böyle bir şey olamaz. Ayrıca böyle bir iddia birçok şerrin yolunu da açar. Şunu unutmamak lazım, cinler yüce Allah'ın müsaadesinin dışında hiçbir iş yapmaya muktedir değillerdir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA