Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NİHAT HATİPOĞLU

Sorular

S.1.) Bazen bir olay yaşadığımda bu olayı daha önce görmüştüm diye aklıma geliyor bu ne anlama gelir.
- Rüya âleminde yaşadığımız olayların tümünü uyanınca hatırlayamıyoruz. Ancak bu görülen hadiseler beynin belli bölgelerinde toparlanır. Sonra bu olayların benzerini yaşadığımızda beyinde depolanmış olan bilgiler açığa çıkar. Muhtemelen bunu yaşıyorsunuzdur.
S.2.) Öğle ve ikindi namazını kılabiliyorum. Ama sabah ve yatsıyı kılmıyorum. O zaman namazı bırakayım mı? Devam edeyim mi?
- Siz 5 vakit kılmaya gayret ediniz. Ama 5 vakit farzı kılamıyorsanız, en azından kılabildiklerinize dikkat ediniz. İhmal etmeyin. Hangisini kılabilirseniz sizin için iyi kabul edilir. Tümünü kılamıyorsunuz diye tümünü bırakmayın.
S.3.) Eşlerin birbirlerine güzel sözler (abartılı övgüler) söylemesi sakıncalı mı?
- Eşinizin kalbini kazanacaksanız, aranızdaki sevginin güçlenmesi için abartılı sevgi sözcükleri kullanabilirsiniz.
S.4.) Kılamadığımız namazların kazası kılınır mı?
- Kılamadığınız namazların kazasını mutlaka kılınız. Peygamberimiz uykuda kalanın veya unutanın bile hatırlayınca kılamadığı farzı kaza etmelerini emretmiştir.
S.5.) Müslüman günahından ötürü cehennemde sonsuza kadar kalır mı?
- Hayır. Allah'a ve Peygamber'e iman eden her Müslüman mutlaka sonunda cennete girer.
S.6.) Kalıcı dövme gusle engel mi?
- Kalıcı veya geçici dövme gusle engel değildir.
S.7.) Babamın kardeşime malından daha çok vermesi ona hakaret etme hakkını bana verir mi? Günaha mı girmiş olurum?
- Babanız kendi kazancından hayattayken dilediği gibi harcama yapabilir. Babanızın ölçülü ve dengeli olması, çocuklarının arasında ayrım yapmaması temenni edilir. Ölümden sonra zaten malına müdahale edemez. Ama hayattayken yaptığı tercihten ötürü ona hakaret edemezsiniz. Bunu yaparsanız günaha girersiniz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA