Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NİHAT HATİPOĞLU

SORULAR

S.1) Üç ayların tümünü oruçlu geçirmek gerekir mi?
- Üç aylardan biri oln Ramazan'ın tümünü oruçlu geçirmek farzdır. Diğer iki ay olan Recep ve Şaban ayının tümünü oruçlu geçirin tarzında Hz. Peygamber (s.a.v.)'in bir emri bulunmamaktadır. Bununla beraber bu aylarda bol bol oruç tutulabilir, sünnettir. Yani Peygamberimiz bazen bu iki ayda oruç tutmuş, bazen de -farz gibi algılanmasın diye- yemiştir.
S.2) Televizyondan hatim takip edilebilir mi?
- Elbette takip edebilirsiniz. Geçerli olur. Siz de hatim yapmış olursunuz. ancak sizin de okunan Kur'an'ı telaffuz etmeniz lazım. Aksi takdirde sadece dinleme sevabı almış olursunuz.
S.3) Zor işte (duvar örme) çalışıyorum. Oruç tutmasam günaha girer miyim?
- Elbette ki işinizin zorluğuna göre sevabınız artar. Yüce Allah sizin durumunuzu görüyor ve biliyor. Oruç tutamam diye baştan ümidinizi yitirmeniz doğru değildir. Niyetlenip başlayınız. Çok ciddi bir daralma hisseder, tamamlayamazsanız o gün bozarsınız ve sonra kaza edersiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA