Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NİHAT HATİPOĞLU

İyiliğin karşılığı iyiliktir

Kuran-ı Kerim soruyor: "İyiliğin karşılığı iyilikten başka ne olabilir ki..." (Rahman, 60)
İyilik yapanlar Allah'ın rahmetine yakın olanlardır. (A'raf, 56) ve elbette Allah iyilik edenlerin karşılığını verir. (Tevbe, 120)
Ebu Hureyre (r.a.) anlatıyor: "Aşırı günahkâr bir kadın sıcak bir günde bir kuyunun etrafında susuzluktan dili sarkmış halde dolaşan bir köpek gördü. Ona acıdı. Kuyudan onun için su çıkardı ve onun susuzluğunu giderdi. Bundan ötürü de günahları bağışlandı.
Benzer bir başka hadiste de bir erkek örneklendirilir. O da çölde yürürken bir kuyu bulur. İner ve su içer. Sonra da kuyunun etrafında nemli toprağı yalayan bir köpek görür. Köpeğe acır ve şöyle der: Bu köpek de benim gibi susadı. Adam kuyuya indi. Ayakkabısına su doldurdu. Ve ağzıyla tutup kuyudan çıktı. Sonra köpeğe suyu içirdi. Allah onun bu hareketini beğendi ve onun günahını affetti. (Ahmed, Müsned 3/8883; Buhari, 2363; Müslim, 2244; Ebu Davud, 2550)
İyilikten vazgeçmeyin. Olumsuz örnekler sizi ümitsiz kılmasın. Şerrin size egemen olmasına müsaade etmeyin. Sıkıntılı günler, kötü ortamlar geçer. Niyetinizi halis kılın. Allah içinizi halis kılar. İyiliğinize rağmen, sizi görmeyen veya çirkin göstermeye çabalayanlara bakmayın. Bilin ki Yüce Rabbimiz belki sizin gizli kalan iyilikleriniz hürmetine sizi kabul edecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA