Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NİHAT HATİPOĞLU

Peygamberimiz’in (s.a.v.) mektubu

"Bismillahir-Rahmanir-Rahim.
Allah'ın Elçisi Muhammed'den, Habeş hükümdarı Necaşi Asham'a:
Müslüman ol. Kendinden başka tanrı olmayan, Melik (gerçek hükümdar), Kuddus (mukaddes), Selam (selamet veren), Mü'min (koruyucu) ve Müheymin (kurtarıcı) olan Allah'ın hamdini (övgüsünü) sana iletirim.
Meryem'in oğlu İsa'nın, Allah'ın ruhu ve kelimesi olduğuna şehadet ederim.
Allah onu iffetli, temiz ve korunmuş Meryem'e ilka etmiş, o da böylece İsa'ya hamile kalmıştır. Allah onu tıpkı Adem'i (kudret) eli ve üflemesiyle yarattığı gibi, ruhu ve üflemesiyle yaratmıştır.
Ben, seni; eşi, ortağı olmayan bir Allah'a; O'na ibadet ve taata, bana uymaya ve Allah'dan bana gelene iman etmeye davet ediyorum. Çünkü ben Allah'ın Elçisiyim.
Sana amca oğlum Cafer'i ve yanında bir bölük Müslüman'ı sana gönderiyorum.
Geldiklerinde onları ağırla. Boş ve faydasız gurur ve ceberutluğu bırak.
Ben seni ve ordunu Allah'a ibadet ve taata davet ediyorum. Ben gerekeni tebliğ etmiş, dünya ve ahiret mutluluğunu sağlayacak öğüdü vermiş bulunuyorum.
Öğüdümü kabul ediniz. Hidayet'e (doğru yola) uyanlara selam olsun!" Allah Resul Muhammed
Not: Hamd olsun, Peygamberimizin dönemine ait bu tür yazılı metinler bugün elimizde mevcuttur. Bu hiçbir peygambere nasip olmamış bir nimettir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA