Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NİHAT HATİPOĞLU

Firavun tövbesi

Tövbemiz Firavun tövbesine benzemesin.
Firavun bütün hayatı boyunca Hz. Musa'ya karşı direndi. Kendini ilah zannetti. Hz. Musa'yı etkisiz hale getirmek için akla ve hayale gelmeyen planlar, tuzaklar hazırladı.
Ne zaman ki, denizde boğulacak hale geldi, işte o an dönüş yapıp iman etmek istedi. Ama daha önce iman etmediği için son nefesteki pişmanlığı fayda sağlamadı.
Kur'an bu haldekileri şöyle anlatıyor:
'Yoksa kötülük yapıp, yapıp da içlerinden birine ölüm gelip çatınca 'Ben şimdi tövbe ettim' diyenler ile kafir olarak ölenler için (kabul edilecek) tövbe yoktur. (Nisa, 18) Bu ayet bu hali yaşayan herkesi anlatır.
Özelde ise Firavun'u, şöyle anlatıyor Kur'an;
'....Nihayet (denizde) boğulma haline gelince (Firavun): Gerçekten İsrailoğullarının inandığı Tanrı'dan başka Tanrı olmadığına ben de iman ettim.
Ben de Müslümanlardanım' dedi.
Ona; Şimdi mi iman ettin! Halbuki daha önce isyan etmiş ve bozgunculardan olmuştun.' (Yunus, 90-91) Allah bizi tövbesini son anda bırakmayanlardan eylesin. Son nefeste ahiret perdesi açılınca artık pişmanlığın faydası olmaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA