Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HİLAL KAPLAN

Ya suikasta uğrayan Aydın Doğan olsaydı?

Kırılan camı ağlama duvarına çeviren, Ahmet Hakan'ın burkulan bileğinden yarım sayfa resimli haber çıkaran Doğan Medya, korkarım bu başlıktan da 'mağdur edebiyatı' çıkaracaktır ama "Allah muhafaza" diyerek bu soruyu sormak zorundayım. Murat Sancak da, Aydın Doğan gibi bir medya patronu. Arabasına sıkılan ağır tahribat etkili 'çift patlamalı' 22 kurşunla suikasta uğradı. Ancak paralel medya ve Doğan medya bu haberi sulandırmak, anlamsızlaştırmak, tahfif etmek için elinden geleni ardına koymadı. Aydın Doğan, kendi grubundaki gazetelerin ve yazarların suikast girişimine maruz kalmış bir medya patronuna karşı yaptığı bu adi karalama kampanyasından memnun mu acaba?
Önce 'havuz medya patronu suikasta uğradı' gibi aşağılık bir başlıkla haberler yapıldı. Sonra 22 kurşunlu bir suikast girişiminin aslında bir 'mizansen' olduğuna bizi ikna etmeye çalışan Hürriyet yazarları sökün etti. En son da olayın 'kumar borcu'yla ilgili olduğu yalanını el birliğiyle yaydılar. Başsavcılık böyle bir iddianın soruşturma bağlamında hiç ortaya çıkmadığını açıklamasına rağmen ısrarla bu yönde başlıklar, köşe yazıları döşenmeye devam ediyorlar. Ahmet Hakan'a atılan yumrukta 'derin devlet'i şıp diye bulanlar, iki hafta önce gazetesine bomba konulmuş medya patronuna sıkılan 22 kurşunu adi suç gibi göstermeye çalışıyorlar.
Ethem Sancak, paralel yapının medya organı STV'nin Mali İşler Koordinatörü Ekrem Yalvak'ın istifa etmesine kadar uzanan kumar skandalını ortaya çıkaran Star'dan intikamını anlaşılan böyle almaya çalışıyor ve Doğan Medya da bu hususta kendilerine 'tetikçilik' hizmeti sunuyor. Sancak, Hürriyet yazarlarından Ahmet Hakan ve Ertuğrul Özkök'e çağrıda bulunarak şöyle diyor:
"Hangi mecburiyet sizi buraya getiriyor. Korkmasınlar Türkmedya, Star Medya hatta sizin grupta kasetleri varsa görmezden geliriz, yeter ki ülkelerine hizmet etsinler. Geçmişte iktidar götürüp iktidar getiriyorlardı o dönem geçti. Anlayın artık. Öyle bir mecburiyetiniz varsa korkmayın görmezden geleceğiz. Bu ülkeye yazık ediyorsunuz. Ahmet Hakan'a da Ertuğrul Özkök'e de söylüyorum. Yeter buradan size ekmek çıkmaz. Bizi korkutamazsınız."
Sancak ailesi, Erdoğan karşıtı yayınlar yapan bir medya çizgisini takip etseydi, başlarına gelenleri bırakın sulandırmayı, New York Times'a kadar manşet yapacak örgütlü bir güç var karşımızda. O yüzden Ethem Sancak'ın sözlerini cımbızlayıp onu itibarsızlaştırma, Star'a bombalı saldırı girişimini geçiştirme, Murat Sancak'a suikast girişimini sulandırma ve davayı 'adi suç' kapsamındaymış gibi yansıtma çabaları hep aynı Erdoğan karşıtı duruşun alçak yansımalarıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA