Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HİLAL KAPLAN

Kürt düşmanıymışız öyle mi?

Bu ülkede sarı- kırmızı- yeşil bir araya gelmesin diye Diyarbekir'deki trafik ışıklarının rengini değiştiren zihniyeti, ala rengîn bayrağı ay yıldızlı bayrağımızla yan yana göndere çekecek vizyona ulaştıran bu hükümetti. Şimdi neden kızgınız, hiç düşünmeyecek misin?
Mahkûmiyet almış oğluyla ana dilinde konuşması yasak annelerden Kürdoloji bölümleri açmaya beş senede ülkeyi taşıyan bu hükümetti. Şimdi neden sitemkârız, hiç düşünmeyecek misin?
Habur'dan, Şivan Perwer ile el ele giriş yapan Barzani'yi kolları açık karşılayan bu millet şimdi Habur'un kapatılması için sesini yükseltiyor. Şimdi neden kırgınız, hiç düşünmeyecek misin?
"Selahaddin'in torunları" bildiklerimizin dalgalandırdığı İsrail bayrağı kadar Türkiye bayrağı görmedi bu gözler. Ay yıldızla yan yana gelene bile 'Türk ajanı' diye küfredilirken, bu pespayeliğe 'bağımsızlık' demene şimdi neden şaşkınız, hiç düşünmeyecek misin?
NATO müttefiki ABD'ye kafa tutarak IKBY'den çıkan petrolü dünyaya ulaştıran, bir limandan döndürülse diğerine taşıyan bu devletti. Şimdi neden vanaları kapatmak ayakta alkışlanıyor, hiç düşünmeyecek misin?
İran Kürt muhalifleri asarken, Kürtçe afişlerle sloganlarla konuşmalarla propaganda yapan bu hükümetin milletvekilleriydi. Ama IKBY, ikimize de 'dost'muş. Şimdi neden öfkeliyiz, hiç düşünmeyecek misin?
IKBY nüfus mühendisliğine girişmeden yarısı Türk olan Kerkük için "Kerkük, Türk'tür" diyenlere ırkçı demeyi biliyorsun da, Türkiye'nin 27 ilini kendi haritasında, kendi şehriymiş gibi gösterip referandum propagandası yapanlara sus pussun. Şimdi neden haykırıyoruz, hiç düşünmeyecek misin?
Talabani ile Barzani'ye kırmızı pasaport veren, Halepçe'den sığınanlara kucağını açan, vatan sathından yükselen itiraz seslerine kulaklarını tıkayan, uzatılan dost elini havada bırakan sensin. Şimdi neden ihanete uğradığımızı hissediyoruz, hiç düşünmeyecek misin?
Kendini "Bize düşmanlar", "Bizim bizden başka dostumuz yok", "Tek müttefikimiz İsrail" arasında salınan bir kısırdöngüye mahkûm ettin, çıkışı bulmakta bocalıyorsun. Şimdi neden böyle yalnızsın, hiç düşünmeyecek misin?
Dilersen düşünmeyebilirsin. Zamanı gelince düşünmek zorunda kalacaksın çünkü.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA