Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HİLAL KAPLAN

İYİ Parti’nin HDP’lileri

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ne demişti: "Büyükşehir ve bazı ilçelerde adayımız yok diye kimse kaygılanmasın. Sizleri temsil edecek arkadaşlarımız olacak." CHP-İyi Parti-Saadet ittifakının belediye başkanlığı ve meclis üyeliği adaylıklarına koyduğu isimlere yakından bakılınca, Buldan'ın ne demek istediği daha net anlaşılıyor.
CHP ve Saadet Partisi listelerindeki PKK sempatizanı adayları da içeren Kenan Kıran imzalı Sabah'ın özel haberinden size kendini 'milliyetçi' olarak lanse eden İYİ Parti'nin HDP'lilerini tanıtmak isterim:
Örneğin İYİ Parti'den Sancaktepe İlçe Belediye Meclis Üyesi adayı Ünal Ayaz. Kendisi 2014'te, Çaldıran'daki HDP eyleminde askeri tesisi taşlayıp, molotof atanlar arasındaydı. PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'deki faaliyetleri nedeniyle gözaltına alınmıştı.
Tutuklansaydı, Kılıçdaroğlu ziyaretine gider, Meral Akşener 'Herkesi mi hapse atacaksınız' diye reklam filmi çekerdi. Pardon, o filmi zaten çekmişti.
Yine İYİ Parti'den Kocaeli'nin Başiskele İlçesi Belediye Meclis Üyesi Adayı Abdullah Uçar. 1996'da PKK faaliyetlerinden gözaltına alınmış ama ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmış. PKK adına 2010'dan itibaren "Zınhar" kod adıyla Kuzey Irak'ta faaliyet gösterdiği belirtiliyor.
CHP'den de bir örnek verelim.
CHP'nin Antalya'daki ilçe meclis üyesi adaylarından biri Abdülbaki Karaağaç. Kendisi 2014'te HDP'ye katılan BDP'nin Antalya eski İl Başkanı. Kardeşi Abdülhad Karaağaç ise PKK'nın dağ kadrosunda ve gri listedeki aranan teröristlerden. Karaağaç, video kaydı da olan yaptığı bir konuşmasında, "Kürt halk önderi Sayın Öcalan" diye bahsettiği PKK elebaşına özgürlük isterken görülüyor.
Yani bir yandan HDP ile ittifak yaptıklarını gizlemeye çalışıyorlar, diğer yandan PKK sempatizanlarını belediye başkan adaylıklarından meclis üyesi adaylıklarına kadar stratejik yerlere yerleştiriyorlar.
İYİ Parti'ye oy verecek 'ülkücülere', CHP'ye oy verecek 'Atatürkçülere' hayırlı olsun!
Son söz: Hiç şehidin gelmediği, şehit annelerinin başarılı olması için dua ettiği çözüm sürecini bahane edip, PKK'nın Güneydoğu'da mücadele veren beş ilçe başkanı ve üyesini katlettiği AK Parti'ye saydıranlar, Kandil'le el ele leş bir ittifak kurmuş durumdalar. Bu millet, Kandil'i sevindirmeyecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA