Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HİLAL KAPLAN

“Mustafa Kemal’in askerleri”ne hayırlı olsun

"Altı yıl önceki bir tivitti o. Olabilir, kim bilir ben de altı yıl önce neler yazdım.
Fikirlerimizi değiştirebiliriz anlamında.
Çünkü öğreniyoruz, değişiyoruz, dönüşüyoruz. Bugün Sakine Cansız kimdir diye sorsak, bilmiyorum nasıl görür Canan Hanım? Madem böyle bir algı var CHP'nin üzerinde, bu algıyı yıkmak CHP'nin elinde. Çıkar dersiniz ki Sakine Cansız PKK kurucusu bir teröristti. Budur. Bu nefret söylemi de oluşturmaz. Bu bir vakıadır." Sunucu, Canan Kaftancıoğlu'na âdeta yalvararak ve PKK kurucusunu olumlayan sözlerini geri almasını teşvik ederek söz verdi. Kaftancıoğlu ise müdanasızdı:
"Canan Kaftancıoğlu olarak hiç değişmedim. Terör kavramı, terörist kavramı, kimin terörist olup olmadığı konjonktüre göre değil, geçmişten bugüne tarif edilene göre değişir. Bu konuda hiçbir şekilde değişiklik olmamıştır. Beş sene önce kimleri terörist olarak görüyorsam, beş sene sonra da göreceğimdir." Mevzu ise kısaca şu: Çözüm sürecinin başlarında, PKK kurucusu Sakine Cansız ve diğer iki PKK'lı kadın Paris'te infaz edilmişti. Kaftancıoğlu da bunun üzerine kendince bir 'taziye mesajı' yayınlamış ve şöyle tivit atmış:
"'İnsanlık tarihi kadın ile başlar.
İnsanlık kadına yapılanlarla kaybeder' demiş Sakine Cansız. Ve insanlık yine kaybetti." Tiviti sonradan silse de sözleri, silinen pek bir şey olmadığını gösteriyordu.
Kaftancıoğlu'nun, altı yıl önce, PKK kurucusu Cansız'ın kendi sözlerini alıntılayacak kadar örgüt diline hakim olması, böylesi duygusal bir mesaj atması bir yana, kendisine bugün sorulduğunda 'Terör kavramı, terörist kavramı, kimin terörist olup olmadığı değişir' diyerek çıtayı bir kez daha 'yukarıya taşıması' esas mesele olsa gerek.
PKK kurucularından olan, tutuklanana değin PKK'nın köy baskınlarına katılıp masumlara kurşun sıkmış olan Cansız'ı terörist görmediğini söyleyen birisi, dahası bu bakışını bugün açıktan savunan birisi ana muhalefetin öncü temsilcisi ve CHP'nin kilit kadrolarını şekillendiren İstanbul İl Başkanı.
Yine geçmişteki bir tivitinde "CHP'yi BDP ile aynı yola girdi diye eleştiren gerzekler. Yol doğru yol, siz ona bakın" diyen Kaftancıoğlu'nun geldiği konum, CHP'nin HDP'lileşme yoluna çoktan girdiğinin ve Kılıçdaroğlu'nun -şüpheli ama istese dahi- bu gidişatı değiştiremeyeceğinin habercisidir.
"Mustafa Kemal'in askerleri"ne hayırlı olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA