Türkiye'nin en iyi haber sitesi

NAZLI ILICAK

Bayan Gül'e iki kıyafet önerisi

Gül'ün cumhurbaşkanı seçileceği hemen hemen kesinleşti. Şimdi bazıları, eşi Hayrünnisa Hanım için yeni bir "tesettür modeli" arıyor. Başı da, Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök çekiyor. Modacı Atıl Kurtoğlu'yu, Gül ailesiyle bir temas oldu mu diye sıkı takibe almış durumda.
"Biz başörtüsüne karşı değiliz. Siyasal İslâm'ın simgesi olan türbanı Çankaya'da istemiyoruz" diyenleri tatmin etmek için, benim de Hayrünnisa Hanım'a iki farklı model önerim olacak. Bunlardan bir tanesi, Şanlıurfalı Türkan aşiretinin kadınları gibi örtünmek. İlk feminist aşiret olarak tanıtılan, berdele, başlık parasına ve kan davasına savaş açan bu aşiretin kadınları, laik cumhuriyet düşmanı olacak değil ya! Bir diğer modelim, yeni Hava Kuvvetleri Komutanı Aydoğan Babaoğlu'nun ablası Turanca Oğuz Hanım'ın başörtüsü. Herhalde Turanca Hanım'ın başındaki örtüye de kimse, "siyasal simge" diyemez?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.