Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Nuri Kayış-Zahid Akman

Nuri Kayış DSP kontenjanından seçilmişti. Ama Ecevit hükumeti, RTÜK yasasından tekelleşmeyi engelleyen hükümleri çıkarır, televizyon sahiplerinin kamu ihalesine girmeleri engelini kaldırırken, RTÜK Başkanı sıfatıyla Ecevit hükümetine direndi. O tarihte, gazetelerde hiçbir yazar "ihale yasağı sürmeli" diye yazamıyordu. Çünkü hepimiz biliyoruz ki, "Basın mensuplarının hürriyetinin sınırı, patronlarının menfaatleridir." Patron, RTÜK yasası değişsin diye canını dişine takmışken "çatlak sese" izin verilmez; nitekim verilmedi de.
Gelelim Zahid Akman'a... TV 5 için RTÜK'ten kablo hakkı talep eden Şeref Malkoç'un isteğini geri çevirirken, "Siz de Saadet Partili olarak AK Parti'ye çok vuruyorsunuz" dedi mi, demedi mi Akman? Demişse, RTÜK Başkanı'ndan ziyade "siyasi komiser" gibi davranmış olmaz mı?
Böyle bir söylenti var da, onun için sordum kendisine.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA