Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

"Başörtüsünü kaşıya kaşıya!"(!)

Danıştay 5. Daire Başkanı Salih Er, 2-3 gün önce tuhaf bir açıklama yaptı. "Türbanı kaşıya kaşıya Danıştay saldırısına yol açtınız" dedi. Oysa Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, söz konusu saldırıyı Ergenekon ile bağlantılı bulduğu için, iki davanın birleştirilmesi yolunda karar aldı. Zaten, Yargıtay 9. Ceza Dairesi de, aradaki irtibatı gördüğünden, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin önceki kararını oybirliğiyle bozmuştu.
Yalnız bir noktada Salih Er'e katılıyorum. İnsanlar, Türkiye'de, maalesef düşüncelerinden dolayı kolayca hedef oluyor. Danıştay'a saldırı düzenlenmesinin temelinde, başörtüsü konusunda aldığı kararın yattığı doğru bir tesbit. 8 Şubat 2006'da Danıştay 2. Dairesi, Aytaç Kılınç isimli öğretmenin okula gidiş gelişlerinde başörtüsü taktığı için müdür olarak atanmasını sakıncalı bulmuştu; Danıştay'ın bu kararı, kamuoyunda günlerce tartışılmıştı. Okulun dışında başını örten bir öğretmenin "sakıncalı" bulunmasına sadece AK Parti camiası değil, sıradan insanlar da tepki göstermişti. "İsterseniz, evlerimizin içine kadar girin" diyenler çıkmıştı. Danıştay'ı, bu kararın hedef haline getirdiği doğru da, arkadaki eli tesbit etmek gerekli. Perde gerisinde, Ergenekon yapılanmasının ve "Biz vururuz, suç dincilerin üzerinde kalır" projesinin bulunduğu belirtiliyor. Sağ gösterip, sol vuranlar, memleketi karıştırmak için, sembol haline gelmiş müesseseleri ya da kişileri hedef alıyor. Meselâ Hrant Dink, 301'den yargılanıp, Türklüğe hakaret etmekten dolayı gündeme gelmeseydi, kimse onu öldürmeyi düşünmeyecekti.
Düşünceler ya da kararlar, can sıkıcı, rahatsız edici, şoke edici olabilir. Bunlara hoşgörüyle bakmadığımız takdirde, birileri, tepkilerin arkasına saklanıp, çatışmayı körüklemek üzere planlar yapıyor.
İlk başa dönersek, Danıştay, başörtüsü dolayısıyla hedef haline geldi ama bunun suçu AK Parti'de değil. Arşivleri karıştırınız. O günkü karara farklı kesimler, hatta başörtüsü karşıtları dahi tepki göstermişti, çünkü söz konusu öğretmenin okulda değil, sokakta başını bağlaması, müdür olarak atanmasının yolunu kesmişti.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA