Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Tesadüfün böylesi

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, Abdullah Gül hakkındaki kararıyla gündeme geldi. Aynı hâkim, daha önce, Abdullah Öcalan'a "Sayın" dediği gerekçesiyle Tayyip Erdoğan aleyhine açılan davada takipsizlik kararını bozmuştu. Bunlar bir tesadüf olabilir.
Öte yandan, Ergenekon iddianamesinde de Osman Kaçmaz'ın ismine rastlanıyor. Kemal Kerinçsiz, Ergenekon davasının diğer sanığı Muammer Karabulut'a, hâkim Kaçmaz ile Bakü'de düzenlenen 11. Türk Dünyası Kurultayı'nda karşılaşmalarını ve aralarında geçen konuşmayı telefonda şöyle anlatıyordu: "...Geçen gün Bakü'de... şey... Sayın davasını açan Sincan Ağır Ceza Mahkemesi'nin başkanıyla, 'Beni hatırlayabildin mi Kemal? Senin yaptığın itiraza karar veren reisim' dedi. 'Yapma ağabey... ben de sizi ziyaret edecektim Ankara'ya geldiğimde. Bir gözünüzden öpeyim diye' cevap verdim. Sarıldım öptüm adamı. Oturduk sohbet ettik; aslan gibi çocuk..."
Taraf gazetesi bu konuşmayı, hâkim Osman Kaçmaz'a sormuş. Kaçmaz, Kerinçsiz ile Bakü'de karşılaştığını ve konuştuğunu kabul ediyor ama olayın farklı cereyan ettiğini söylüyor: "Kemal Kerinçsiz bana 'Nasılsınız' demek için yaklaştı. Ben de kendimi Osman Kaçmaz diye takdim ettim. O zaman, 'Ben de seni arıyordum, tebrik edecektim' dedi. Bana, Erdoğan'ın davasındaki takipsizlik kararına kendisinin itiraz ettiğini söylemişti. Döndüğümde araştırdım, itiraz eden de o değilmiş."

***

"Tesadüfler zincirini"(!) sizlerle paylaşmak istedim. 1) Erdoğan hakkındaki takipsizlik kararını bozan hâkim, 2) Bakü'de, Kemal Kerinçsiz'le karşılaşıyor. Sohbet ediyorlar, Kerinçsiz'den tebrik alıyor. 3) Aynı hâkim, "şüpheli" Gül yargılansın istiyor. Ne tesadüf!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA