Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

AK Parti bıçak sırtında

Muhalefetin aleyhte tavır almasıyla birlikte, Kürt meselesindeki demokratik açılımı destekleyenlerin oranı düştü. Adil Gür'ün Akşam gazetesinde yayımlanan anketine göre, "Açılımı destekliyorum" diyenler % 45.4, "Hayır" diyenler % 48.4. Partilere göre bir değerlendirme yaptığınızda, desteklemeyenlerin CHP ve MHP'de kümelendiğini, onay verenlerin ise, DTP ve AK Partili olduğunu görüyoruz. Maalesef, yılların sorununa çözüm ararken, gene, siyaset üstü kalamadık. Parlamentonun açılmasıyla birlikte, yasal düzenlemeler de gündeme gelecek. O takdirde, Meclis'te büyük kavgalara şahit olabiliriz. Böylece mesele daha da siyasallaşır, insanlar daha çok kutuplaşır.
Adil Gür'ün araştırmasına göre, kamuoyunun yarıya yakını bu sürecin AK Parti'ye oy kazandıracağı kanaatinde. Basiretli bir şekilde idare edilebilirse, belki. Ama, bıçak sırtında bir durum var. Yani oylar cepte değil.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA