Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Bir Türk müteşebbisi

Bodrum'da, Ayhan Bermek'le karşılaştım. Biraz ekonomiden söz ettik. Bizim Türk müteşebbislerine hayran kalmamak mümkün değil. Bermek, şimdi Japonya'ya, Türkiye'den çeşitli gıda mamulleri ihraç ediyormuş. Japon tüketiciye kuşburnunu ve nar suyunu sevdirmiş. Tamek'ten salça, Orkide'den zeytinyağı ve ayçiçek yağı, Tariş'ten kayısı, incir, Güllüoğlu'ndan su böreği ve döner... Lokantalara, döner aletiyle birlikte eti satıyor ya da fabrikalarda robotla kesilen döner dilimlerini, porsiyonluk olarak marketlere veriyorlarmış. Japonya'da pilav çok revaçta olduğu için, dönerpilava ilgi giderek artıyormuş. Ayhan Bermek'in ihracatı 15 milyon doları buluyor. Bütün bu gıda maddelerini Marre markasıyla pazarlıyor.
Boşuna, Türkiye'nin en büyük zenginliği teşebbüs gücü demiyoruz. İşte Bermek, bu kriz anında, Japonların büyük miktarlarda gıda ithal ettiğini görmüş ve Türkiye'de üretilen bir çok farklı malı bu ülkeye ihraç edebileceğini anlamış. Üstelik, sıradan ürünlerle değil, Türkiye'nin özelliğini yansıtan su böreğiyle, döneriyle, inciriyle, kayısısıyla Japon tüketicisine ulaşıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA