Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

İstanbul İstanbul'dan Mardan'a

Önce altın varak yaldızlarla süslenmiş, demir parmaklıklarla karşılaşıyorsunuz. Git git, bitmiyor.
Bir tarafınızda Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in malikanesi. Mardan Palace Otel, tam onun karşısında, 180 bin metrekarelik bir alan üzerinde kurulu. İstanbul'dan ilham alınarak inşa edilmiş. Anadolu yakasında, Kuleli, Haydarpaşa İstasyonu, diğer tarafta, yani Avrupa yakasında, eski yalılardan esinlenen görüntüler ve Beşiktaş İskelesi. Tam ortada, içinde Türk ve İtalyan lokantaları olan Kızkulesi. Tabii, Leonardo da Vinci'nin padişaha önerdiği biçimde inşa edilen Galata Köprüsü'nü de ihmal etmeyelim. Zaten giriş kapısı, aynı Dolmabahçe Sarayı'nın kapısı gibi tasarlanmış. Doğrusu ben çok etkilendim.
Azeri asıllı, Rus işadamı Telman'ın aklına nereden böyle bir oteli inşa etmek geldi diye sorup soruşturuyoruz. Meğer, evvelce, Mehmet Nazif Günal'a ait olan Kremlin Otel'de kalırmış ve Kundu bölgesini çok beğenirmiş. Daha sonra, bu araziyi bulmuş, kendisine bir villa yaptırma kararı almış. Telman, çok misafirperver olduğu için, konuklarını da ihmal etmemiş; onlar için de konutlar inşa etmiş. Otel projesi sonra aklına gelmiş. Bütün debdebesiyle, eğlencesiyle, zevkine göre o otelde yaşıyor, misafirlerini ağırlıyor ve aynı zamanda müşterilere 5 yıldızlı, özenli bir servis veriliyor.
Telman İstanbul'a hayran; geldiğinde, Çırağan Oteli'nin saray kısmında sürekli kalıyor. Otelin ismi, "İstanbul İstanbul" olacakmış. Fakat bir açık göz, bu ismi alıp, tescil ettirmiş. Telman, ona 1 milyon dolar vermiş; ismi satmamış. 10 milyon dolar istemiş. Bu yüzden, maalesef "İstanbul İstanbul" adından cayılmış. Otele Telman, babasının ismini koymuş: Mardan Palace.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA