Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Islak imzalı belge bulundu

Altında Albay Dursun Çiçek'in ıslak imzası bulunan, Nisan 2009 tarihli belge, kısaca "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" diye basında yer almakta. İçeriğini hatırlatırsak, Türk demokrasisinin ne kadar dehşet verici bir komployla karşı karşıya olduğunu daha iyi anlarız.

***

"AK Parti içindeki ajanlar harekete geçirilerek, parti içinde bölünme olduğu izlenimi yaratılacak; Ermenistan ve Yunanistan konuları gündemde tutularak, milliyetçi duygular tahrik edilecek, böylece milliyetçi partilerin tabanı genişletilecek. Gülen cemaatinin Işık Evleri'ne baskınlar tertip edilerek, onları, Yahudilik, CIA, Mossad, Moon Tarikatı, Humeyni vs. gibi kurumlarla irtibatlı gösterecek objelerin ve Alevi düşmanlığını körükleyecek bilgi ve evrakın bulunması sağlanacak; bu cemaatin 'Fethullahçı silâhlı terör örgütü' olarak yargılanmasının yolunu açmak üzere, evlerde silâh ve mühimmat ele geçirilecek."
***

Bu belge, 8 Haziran 2009'da, avukat Serdar Öztürk'ün bürosunda çıkmıştı. Serdar Öztürk, Ergenekon tutuklusu Levent Göktaş'ın avukatıydı. Her ikisi de asker kökenli. Serdar Öztürk de, Ergenekon sanığı. Belgenin üstü, birçok kesim tarafından örtülmeye çalışıldı. Genelkurmay Başkanlığı da, "belgenin aslına rastlanmadığı" açıklamasını yaptı. O tarihte de yazmıştık: Söz konusu belge 8 Haziran'da ele geçiriliyor. 12 Haziran'da bu belgenin varlığı, Taraf gazetesi eliyle kamuoyuna duyuruluyor. Ancak bu tarihten sonra, Genelkurmay kendi bünyesinde ıslak imzalı belgeyi araştırıyor ve tabii ki bulamıyor. Nasıl bulsun ki! Böyle tehlikeli (!) bir belgenin aslı, -her akıl ve izan sahibi bilir ki- süratle kayıplara karıştırılır.
***

10 gün önce, ihbar mektubuyla savcılığa ulaştırılan ıslak imzalı belge, demokrasi adına umut veren bir gerçeği de ortaya koyuyor: Türk Silâhlı Kuvvetleri içinde hukukun üstünlüğüne inananlar, bu çok önemli belgeyi tahrip edilmekten kurtarmışlar. İlker Başbuğ, "Belge gerçekse gereken yapılacak" demişti. Şimdilik haberi yayınlayan medyaya çatmakla yetindi. Suçlulara yönelik hangi adımları atacağını merakla bekliyoruz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA