Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Dorsay'ın penceresinden

Atilla Dorsay'ın "Dorsay'ın Penceresinden" (Remzi Kitapevi) isimli bir kitabı çıktı. Cahide Sonku'dan Çolpan İlhan'a, Hülya Koçyiğit'ten Hülya Avşar'a, Vehbi Koç'tan Vitali Hakko'ya kadar birçok ünlü kişi hakkında anılarını derlemiş.
Bir örnek: İsmet Ay'ı hem oyunculuğuyla, hem de esprileriyle hepimiz hatırlıyoruz. Somerset Maugham'ın bir oyununda İsmet Ay dilsiz uşak rolünde; eserin sonuna kadar işaretle konuşuyor. Kuliste sırasını beklerken, oturmuş Abdurrahman Pala ile sohbet ediyor; sırasının geldiğinin farkına varamıyor. Sami Ayanoğlu sahnede. İsmet Ay gelmeyince vakit geçirmek için, "Nerde kaldı bu Wu... Çinliler böyle esrar içer" diye tulûat yapıyor. İsmet Ay'a haber verilince, nefes nefese sahneye dalıyor sanatçı. Sami Ayanoğlu, "Nerdesin hayvan Wu" diye bağırınca, boş bulunup, "Abdurrahman'la lâfa dalmışız" demesin mi! Tabii büyük skandal, perde iniyor.
Dorsay'ın kitabında daha nice anılar var. Kafayı yormadan, güzel vakit geçirmek isteyenlere hararetle tavsiye edilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA