Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Batasuna ve terör ilişkisi

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Herri Batasuna'nın kapatılmasını onaylarken, şu soruları soruyor: "İspanyol Yüksek Mahkemesi'nin kararı demokrasiye yönelik yakın bir tehdidi önlemek maksadıyla mı alındı?
Acil bir sosyal ihtiyaca cevap veriyor mu? Örgütlenme özgürlüğüne müdahale, güdülen hedefle orantılı mı? Daha hafif bir tedbirle aynı hedefe ulaşmak mümkün müydü? Kapatma kararı, demokratik toplum gereklerine uygun mu?"
Mahkeme, özellikle, kamu güvenliğinin sağlanması, düzenin muhafazası ve başkalarının özgürlükleriyle haklarının korunması açısından, İspanyol Yüksek Mahkemesi'nin kararını haklı ve gerekli gördü. Kapatılmada, Batasuna'nın ETA ile somut ilişkisi rol oynadı. Sadece terörist eylemlere karşı suskun kalması değil, terör örgütünü açıktan destekleyici faaliyetleri de aleyhinde delil olarak sayıldı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA